Avarn Cash Solutions Oy:n arvokuljettajat aloittivat aamulla vuorokauden mittaisen laittoman lakon Joensuussa.

Arvokuljettajien lakko alkoi tänään torstaina 14.9. klo 8 ja sen on ilmoitettu päättyvän huomenna perjantaina samaan aikaan. Lakon syyksi työntekijät ovat ilmoittaneet työehtosopimuksen vaihtumisen vartiointialan työehtosopimukseen. Avarn Cash Solutions Oy:n työntekijöihin on sovellettu aiemmin rahankäsittelypalvelut-alan työehtosopimusta.

Yhtiössä on jo aiemmin sovellettu vartiointialan työehtosopimusta muihin työntekijöihin. Yhteen työehtosopimukseen siirtyminen edistää yrityksessä yhdenvertaisuutta ja yhteisten toimintatapojen toteuttamista sekä yhtenäistää ja helpottaa palvelutuotannon ja työvuorojen suunnittelua sekä hallintoa.

– Muutosta koskevat tarkentavat neuvottelut ovat vasta alkamassa. Kehotamme Ammattiliitto Pro:ta ryhtymään välittömästi toimiin lakon lopettamiseksi ja työntekijöitä palaamaan takaisin töihin, Paltan työmarkkina-asiantuntija Mikko Mäenpää sanoo.

Lisätiedot:
työmarkkina-asiantuntija Mikko Mäenpää, Palta, p. 050 337 9234

Palta on palvelualoja edustava elinkeino- ja työmarkkinajärjestö. Meillä on 1 900 jäsentä, jotka toimivat logistiikan, informaation ja viestinnän, huollon ja kunnossapidon, yritys- ja asiantuntija-palvelujen, hallinnon ja tukipalvelujen sekä viihteen ja virkistyksen toimialoilla. Palta vastaa myös finanssialan työmarkkinatoiminnasta ja on EK:n toiseksi suurin jäsenliitto.