Tänään, perjantaina 18. tammikuuta, on viimeinen varsinainen työpäiväni Paltan viestintäjohtajana. Olo on vähintäänkin ristiriitainen. Jätän merkityksellisen ja ammatillisesti palkitsevan työn ja erinomaisen työyhteisön hypätäkseni työelämän syvään päähän, startup-yrittäjäksi. Päätökseni on yllättänyt, mutta itse asiassa tämä on seurausta Paltan tavoitteiden eteen työskentelemisestä.

Ne muutosvoimat, jotka jylläävät työelämässä tällä hetkellä, tulivat tässä roolissa silmille. Bisnes muuttuu, työn tekemisen tavat muuttuvat, palvelujen kuluttaminen muuttuu ja kasvaa. Tulevaisuudessa pärjäävät ne, jotka ottavat asiakseen kulkea tämän muutoksen etujoukoissa. Vaikka monella alalla digitalisaation ensimmäinen aalto on jo pyöräyttänyt kaiken uuteen asentoon, on vielä aloja, joissa muutos on lähtökuopissa. Yksi näistä aloista on lakipalvelut. Työelämän murros on silti väistämättä tulossa kaikille aloille.

Sisäistin Paltan strategiset tavoitteet ensilukemalta: juuri näitä asioita pitää edistää. On selvää, että tulevaisuudessa taloudellinen kasvu syntyy ennen kaikkea palveluista. Kyllä, Suomesta kannattaa tehdä paras mahdollinen ympäristö digipalveluille. Ja kyllä, ilman kilpailykyisiä työmarkkinoita emme pärjää. Pakko myöntää, että Paltan silloisen toimitusjohtajan, Riitta Varpen rohkeus, visio ja innostus myös edisti asiaa.

Tartun mieluusti tuumasta toimeen. Ei siis oikeastaan ole mikään ihme, että tulevaisuuden palvelutalouden rakenteesta ja uudesta työstä puhuminen synnytti nälän lähteä toteuttamaan tätä murrosta käytännössä. Kun pitkäaikainen ystäväni ja nykyinen yhtiökumppanini Katariina Kuusiluoma kertoi liikeideansa uudenlaisesta lakipalvelusta, kipinä osui suoraan sytykkeeseen. Oma osaamiseni sekä viestintäammattilaisena että juristina sopii paremmin kuin hyvin asiakaskeskeiseen palveluyritykseen lakialalla. Digitaalisten palvelujen luominen sinne, missä niitä ei vielä ole tulee olemaan vähintäänkin mielenkiintoista.

Joten tässä sitä ollaan – todistamassa käytännössä, että Paltassa ollaan oikealla asialla. Tämän työyhteisön jättäminen on raastavaa, mutta tiedän, että yhteistyömme tulee olemaan tiivistä jatkossakin. Kiitän joka ikistä paltalaista, jäsenyritystä ja muita yhteistyökumppaneita yhteissä tehdystä hyvästä työstä!