Kannattaako yhteiskunnalliseen keskustelutapahtuma SuomiAreenaan osallistua?

Heinäkuun puolivälissä Porissa jo vuodesta 2005 järjesttyä SuomiAreenaa on vaikea kuvata. Yhteiskunnalliset festarit? Lobbareiden viikon kestävä leirikoulu? Lähes poikkeuksetta kaikki, jotka eivät ole SuomiAreenaan osallistuneet, kysyvät, mikä saa ihmiset riistäytymään lomiltaan ja suuntamaan Poriin vuosi toisen jälkeen. SuomiAreenan keskusteluista huomattavan osan kun voi katsoa televisiosta, ja keskusteluun osallistua twitterin kautta.

SuomiAreena on kasvanut valtavan kokoiseksi tapahtumaksi. Se levittäytyy koko Porin keskustan alueelle, ja osallistujilla on jo pitkään ollut runsaudenpula tekemisestä. Keskusteluja ja sivutapahtumia on peräkkäin ja rinnakkain niin paljon, että ensikertalainen saattaa kokea pienoista ahdistusta, kun ei ehdi kuuntelemaan kaikkia kiinnostavia tilaisuuksia. Tarkoitus ei varmaan olekaan olekaan, että jokainen ehtisi joka paikkaan, vaan että jokaiselle olisi joka hetki kiinnostavaa ohjelmaa. Keskustelut ovat usein kiinnostavia, ja paikan päällä tulee kuunneltua useampi keskustelu kuin verkon kautta. Ei silti tunnu tarpeeksi painavalta syyltä lähteä paikan päälle. Mitä muuta SuomiAreena tarjoaa?

SuomiAreena on ainoalaatuinen tilaisuus organisaatioille esittäytyä yhteiskunnallisesti aktiivisille ihmisille. Se on myös erinomainen mahdollisuus verkostoitua uusien ihmisten kanssa ja luoda pohjaa tuleville yhteistyökuvioille. On poikkeuksellista, että näin suuri määrä yhteiskunnallisia vaikuttajia ja yritysten edustajia on samassa paikassa ja samalla asialla useamman päivän ajan. Mahdollisuudet törmätä ja tutustua niin moneen kiinnostavaan ihmiseen suhteellisen lyhyen ajan kuluessa ovat Porissa erittäin hyvät, ja SuomiAreenan aikana ihmiset ovat lähes poikkeuksetta hyvin avoimia uusille tuttavuuksille. Talvella, normaalin arkisen työelämän rytmissä on harvinaista, että kenelläkään olisi aikaa noin vain pysähtyä juttelemaan, mutta Porissa näin sattuu toistuvasti.

Kysymykseen, miksi SuomiAreenalle lopulta kannattaa tulla, ainoa oikealta tuntuva vastaus onkin muut ihmiset. Paneelikeskustelut ja asiasisältö ovat usein kiinnostavia, mutta ylivoimaisesti parasta SuomiAreenalla ovat rönsyilevät keskustelut, yllättävät kohtaamiset ja uudet tuttavuudet. Vaikka työmoodin käynnistäminen heinäkuussa vaatii tietyn ponnistuksen, joka vuosi käteen jää uudenlaisia ajatuksia ja tuttavuuksia – ja aina jotain mitä ei osannut odottaa. SuomiAreena pitää kokea. Kannattaa siis tulla paikan päälle katsomaan, millaisesta tapahtumasta on kyse ja mitä se voisi omalle organisaatiolle tarjota.

Palta osallistui tänä kesänä SuomiAreenalle useamman ihmisen voimin kuin aiemmin. Koko kevään jatkunut Tulevaisuuden johtajuus -hankkeemme sai arvoisensa päätöksen toimitusjohtajamme Tuomas Aarton osallistuessa Johtajan totuuden hetki – kolme näkökulmaa muutokseen -keskusteluun maanantaina 16.7. Katso keskustelun tallenne täältä: https://www.katsomo.fi/sarja/suomiareena-33001006004/johtajan-totuuden-hetki-kolme-nakokulmaa-muutokseen-942819. Järjestimme myös suositun aamiaisen jäsenille ja sidosryhmille tiistaina 17.7.

Jos SuomiAreena ei ole ennestään tuttu, tämän ja muutaman edellisvuoden tilaisuuksiin voi tutustua verkon kautta: www.suomiareena.fi. Somessa seurattavaksi voi ottaa Twitter @SuomiAreena ja Instagram @suomiareena.

Blogin kuvituskuva: SuomiAreenan pressikuvat. 

Ulla Rask

Viestintäjohtaja