Tältä sivulta pääset lukemaan haastatteluja, joissa Paltan jäsenyritysten edustajat avaavat näkemyksiään konkretian tasolla Paltan hallitusohjelmatavoitteisiin.

Telia Finland: Sähköveron tulisi olla sama kaikille yrityksille

Tulevalta hallitukselta odotetaan muutoksia palveluyritysten sähköveroon. Esimerkiksi suuret palvelinkeskustoimijat maksavat Suomessa sähköveroa 14-kertaisesti ja pienet palvelinkeskukset 45-kertaisesti Ruotsiin verrattuna. Lue Telia Finlandin  viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Camilla Ekholmin haastattelu täältä.

T-Media: Lentävä lähtö palveluviennille  

– Jos palvelukonsepti on aidosti kansainvälinen, miksi tyytyä Suomen markkinoihin, kysyy T-Median toimitusjohtaja Harri Leinikka. Lue koko haastattelu täältä.

DB Schenker Suomi: Kuljetusten sujuvuus edellyttää turvallista ja hyväkuntoista liikenneverkkoa

Kaikki yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia logistisista ja liikenteellisistä toiminnoista. Yksi Paltan hallitusohjelmakärjistä on varmistaa liikenneverkon peruskunnossapitoon ja kehittämiseen riittävä rahoitus. Liikenneverkoon kohdistuva korjausvelka on saatava pienenemään. Lue DB Schenker Suomen toimitusjohtaja Petteri Nurmen haastattelu täältä.

Maintpartner: Kunnossapito on yhä enemmän ennakointia

Laadukas ja nopea tietoverkko on tietoon ja sen jalostamiseen perustuvan liiketoiminnan kivijalka. Yksi Paltan hallitusohjelmakärjistä on varmistaa 5G:n nopea käyttöönotto, keventää laajakaistan rakentamiseen liittyvää lupamenettelyä ja sääntelyä, ja näin ollen mahdollistaa verkkoinvestoinnit jatkossakin. Lue Maintpartnerin toimitusjohtaja Pasi Tolppasen ja digiratkaisuista vastaavan johtaja Jari Salmisen haastattelu täältä.

AVARN Security: Kansainvälistyvä vartiointiala kaipaa englanninkielistä tutkintoa

Osaavan työvoiman saatavuus on haaste kaikille palvelualojen yrityksille nyt ja tulevaisuudessa. Yksi Paltan hallitusohjelmakärjistä on osaavan työvoiman saatavuuden varmistaminen ja jatkuvan oppimisen mahdollistaminen. Lue AVARN Securityn henkilöstöstä ja hallinnosta vastaavan johtajan Juha Mustosen haastattelu täältä.