Koronakriisi osuu rajusti yrityksiin. Vaikutukset näkyvät nopeasti erityisesti palvelualoilla, kun palveluiden kysyntä vähenee ja jopa loppuu. Teemme Paltassa kaikkemme, jotta Suomen talous ja palvelualojen yritykset selviävät epidemiasta mahdollisimman pienin pysyvin vahingoin.

Tälle sivulle olemme keränneet kootusti tietoa siitä, millaista apua ja tukea yritykset voivat saada valtiolta ja muilta tahoiltaTukimahdollisuudet on jaoteltu organisaatioittain. Ajankohtaisia ohjeita ja lisätietoja kannattaa lukea toimijoiden omilta verkkosivuilta. Päivitämme sivua säännöllisesti.

Oma pankki ja rahoittajat

  • Ensimmäiseksi yhteys kannattaa ottaa omaan pankkiin ja muihin yrityksen rahoittajiin. Useat pankit ovat jo kertoneet, että ne ovat valmiita lyhennysvapaisiin ja maksuaikajoustoihin koronatilanteen seurauksena. 

Valtiokonttorista haettava kustannustuki

  • Kustannustuen ensimmäinen hakukierros päättyi 31.8.2020. Kustannustukeen on tulossa myös seuraava hakukierros, joka pyritään saamaan auki joulukuun lopussa. Tukeen on hallituksen esityksen perusteella tulossa myös useita palvelualoilla toivottuja muutoksia. 
  • Lisätietoa ja vastauksia usein kysyttyisin kysymyksiin löytyy TEM:in sivuilta.
  • Yritykset hakevat tukea edelleen Valtiokonttorista.

Finnvera

  • Finnvera auttaa yrityksiä koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa ja turvaa pk-yritysten lisääntyneitä käyttöpääomatarpeita ensisijaisesti alkutakauksella, pk-takauksella ja Finnvera-takauksella.
  • Lisätietoa löydät Finnveran sivuilta.

Verottaja

Business Finland 

  • Koronatukien haut suljettiin 8.6.
  • Tilapäinen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiolaina on tarkoitettu Suomessa toimiville vähintään kuusi henkilöä työllistäville pk- ja midcap-yrityksille sekä merkittävää liiketoimintaa tekeville säätiöille ja yhdistyksille. Rahoitusta voivat hakea kansainvälisillä tai kotimarkkinoilla toimivat yritykset sekä säätiöt ja yhdistykset, jotka etsivät kehittämisen avulla uusia keinoja liiketoimintansa häiriötilanteen ratkaisemiseen.
  • Lue lisää Business Finlandin koronavirusepidemiaan liittyvistä palveluista Business Finlandin sivuilta. 

ELY-keskusten yrityspalvelut 

Tutustu myös Koronatietoa työnantajille -sivuumme.

Sivua päivitetty viimeksi: 30.10.2020 klo 10:45.