Neuvottelutulos taloushallintoalalle

Palvelualojen työnantajat Palta, Erityisalojen toimihenkilöliitto ERTO ja Ammattiliitto Pro pääsivät tänään 4.12. sopuun taloushallintoalan työehdoista.

Sopimus on kolmivuotinen, 1.11.2017-31.10.2020, joista kolmas vuosi on niin sanottu optiovuosi. Palkankorotuksista sovittiin kahden ensimmäisen vuoden osalta.

Palkkoja korotetaan vuoden 2018 alussa 1,6 prosenttia, josta 1,2 prosenttia jaetaan yleiskorotuksena ja 0,4 prosenttia yrityskohtaisena eränä. Toisena sopimusvuotena palkkoja korotetaan 1.1.2019 myös 1,6 prosenttia, josta yleiskorotuksen suuruus on 0,9 prosenttia ja yrityskohtainen erä 0,7 prosenttia. Sopimus on kustannustasoltaan yleisen linjan mukainen.

Sopimus vaatii vielä liittojen hallintojen hyväksynnän. Sopimuksen piirissä on noin 2 900 työntekijää.

Lisätiedot:
asiantuntija Maarit Leppänen, Palta, p. 040 548 2734

Palta on palvelualoja edustava elinkeino- ja työmarkkinajärjestö ja EK:n toiseksi suurin jäsenliitto. Paltalla on 1 900 jäsentä, jotka toimivat logistiikan, informaation ja viestinnän, huollon ja kunnossapidon, yritys- ja asiantuntijapalvelujen, hallinnon ja tukipalvelujen sekä viihteen ja virkistyksen toimialoilla. Palta vastaa myös finanssialan työmarkkinatoiminnasta.

Lisää aiheesta

Lennonjohtajat hylkäsivät jo toisen sovintoesityksen

Suomen Lennonjohtajien Yhdistys (SLJY) hylkäsi tänään 14.2.2019 jo toisen valtakunnansovittelijan tekemän sovintoehdotuksen. Siinä lennonjohtajien palkkoja olisi korotettu yleisen linjan mukaiset 3,2 prosenttia. Lennonjohtajien ratkaisu merkitsee sitä, että kiista jatkuu. Työnantajaa kiistassa edustava Palvelualojen työnantajat Palta olisi puolestaan toivonut, että tilanne olisi jo lauennut. Siksi se hyväksyi myös tämän toisen sovintoehdotuksen.

Vartijoiden lakko alkaa – Yritykset pyrkivät turvaamaan keskeiset toiminnot l...

Palvelualojen ammattiliitto PAM aloittaa keskiviikkona 24.10.2018 koko vartiointialaa koskevan, kolmen vuorokauden mittaisen lakon. Ratkaisua ei löytynyt, koska PAMille eivät riittäneet samantasoiset palkankorotukset kuin 2 miljoonalle muulle palkansaajalle. PAMin vaatimuslistalla oli lisäksi lukuisia muitakin asioita, kuten muun muassa ylimääräisiä palkallisia vapaapäiviä.