Palta hakee avustavaa lakimiestä

Paltan työmarkkinayksikköön haetaan avustavaa lakimiestä vahvistamaan Paltan sopimusryhmäkohtaista asiantuntemusta.

Tehtäviisi kuuluu työmarkkinatoimintaan liittyvä jäsenneuvonta ja -koulutus sekä avustaminen työehtosopimusneuvotteluissa ja muissa työmarkkinatoimintaan liittyvissä tehtävissä.

Olet oma-aloitteinen, kiinnostunut työmarkkinajuridiikasta ja sinulla on hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot. Osaat tarvittaessa työskennellä myös ruotsin ja englannin kielellä. Aiempi työkokemus alalta katsotaan eduksi mutta ei ole välttämätöntä.

Tarjoamme haastavan ja laaja-alaisen tehtävän sekä mahdollisuuden perehtyä työmarkkinajuridiikkaan ja sopimustoiminnan kehittämiseen sekä yrityksen että työnantajajärjestön näkökulmasta. Työsuhde on määräaikainen vuoden 2017 loppuun saakka.

Lisätietoja tehtävästä antaa Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto torstaina 15.12. klo 10–11, puh. 020 595 5054.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV palkkatoiveineen 22.12.2016 mennessä osoitteeseen auli.havas@palta.fi.

Palta on palvelualoja edustava elinkeino- ja työmarkkinajärjestö. Meillä on 1 700 jäsentä, jotka toimivat logistiikan, informaation ja viestinnän, huollon ja kunnossapidon, yritys- ja asiantuntijapalvelujen, hallinnon ja tukipalvelujen sekä viihteen ja virkistyksen toimialoilla. Palta vastaa myös finanssialan työmarkkinatoiminnasta ja on EK:n suurimpia jäsenliittoja.

Lisää aiheesta

Poliittiset työtaistelut kohtuuttomia

Palvelualojen työnantajat Palta vastaanotti tänään työtaisteluilmoitukset Palvelualojen ammattiliitto PAM:lta, Teollisuusliitolta ja Sähköliitolta. Ilmoitukset koskevat alasta riippuen joko työnseisausta tai ylityökieltoa. Jo aiemmin eräät muut ammattiliitot ovat ilmoittaneet poliittisista työrauhahäiriöistä Paltan sopimusaloilla. Palta pitää tilannetta valitettavana ja kohtuuttomana. 

Työaikalakiesitys pettymys, ei vastaa käytännön työelämän tarpeisiin

Palvelualojen työnantajat Palta ry, Teknologiateollisuus ry, Kemianteollisuus ry, Metsäteollisuus ry sekä Kaupan liitto ry ovat pettyneitä työaikalakiehdotuksen sisältöön ja pitävät tärkeänä, että esitystä muutettaisiin edunkuntakäsittelyssä vähintään siten, että nykylain mukaiset mahdollisuudet työajan järjestämiseen säilyisivät.

PALTA ry VM:n budjettiesityksestä: Osaavasta työvoimasta ja infrasta huolehdi...

Palta kannustaa hallitusta edelleen löytämään tulevassa budjettiriihessä keinoja työpaikkojen ja työvoiman kohtaannon parantamiseksi. Suunnitellut panostukset liikenneinfran kehittämiseen ovat askelia oikeaan suuntaan, sillä ne edistävät yhteiskunnan toiminta- ja kilpailukykyä. Myös digi-infran kilpailukykyyn tulisi kiinnittää huomiota.

Rahoitusalalla tartutaan jälleen työhyvinvoinnin ja tuottavuuden haasteisiin

Suomalainen rahoitusala jatkaa työntekijöiden ja työnantajien yhteistä työtä työhyvinvoinnin ja tuottavuuden kehittämiseksi. Jo useamman vuoden jatkunut työmarkkinaosapuolten yhteistyö työelämän kehittämiseksi on Euroopan tasolla harvinaista. Viime talven työehtosopimusneuvotteluissa sovittiin yhteistyön jatkosta Hyvinvoiva finanssiala -hankkeen pohjalta.