Palta ja ERTO sopivat huolinta-alan toimihenkilöiden työehdoista

Palvelualojen työnantaja Palta ja Toimihenkilöliitto ERTO saavuttivat eilen neuvottelutuloksen huolinta-alan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta.

Sopimus noudattaa palkkaratkaisun osalta työmarkkinoiden yleistä linjaa siten, että tänä vuonna ei tehdä palkankorotuksia ja ensi vuonna korotukset toteutetaan vientiteollisuudessa toteutettavien palkkaratkaisujen mukaisesti.

Sopimuskausi on 26.1.2017 – 31.3.2021 eli hieman yli neljä vuotta. Sopimuksen piirissä työskentelee runsaat 3 000 toimihenkilöä.

Neuvottelutulos vaatii vielä molempien osapuolten hallintojen hyväksynnän.

Lisätietoja:
apulaisjohtaja Kaj Schmidt, Palta, p. 0400 604 341

Palta on palvelualoja edustava elinkeino- ja työmarkkinajärjestö. Meillä on 1 900 jäsentä, jotka toimivat logistiikan, informaation ja viestinnän, huollon ja kunnossapidon, yritys- ja asiantuntijapalvelujen, hallinnon ja tukipalvelujen sekä viihteen ja virkistyksen toimialoilla. Palta vastaa myös finanssialan työmarkkinatoiminnasta ja on EK:n toiseksi suurin jäsenliitto.

Lisää aiheesta

Vartijoiden lakko alkaa – Yritykset pyrkivät turvaamaan keskeiset toiminnot l...

Palvelualojen ammattiliitto PAM aloittaa keskiviikkona 24.10.2018 koko vartiointialaa koskevan, kolmen vuorokauden mittaisen lakon. Ratkaisua ei löytynyt, koska PAMille eivät riittäneet samantasoiset palkankorotukset kuin 2 miljoonalle muulle palkansaajalle. PAMin vaatimuslistalla oli lisäksi lukuisia muitakin asioita, kuten muun muassa ylimääräisiä palkallisia vapaapäiviä.

Vartijoille ei riitä sama kun muille

Vartiointialan työehtosopimusneuvottelut polkevat edelleen paikallaan, koska vartijoille ei riitä sama palkankorotustaso kuin lähes 2 miljoonalle muulle palkansaajalle. Työnantaja on keväällä 2018 alkaneiden neuvottelujen alusta lähtien ollut valmis korottamaan myös vartijoiden palkkoja yleisen linjan mukaisilla korotuksilla. Palta pitää neuvottelutilannetta haasteellisena.

Poliittiset työtaistelut kohtuuttomia

Palvelualojen työnantajat Palta vastaanotti tänään työtaisteluilmoitukset Palvelualojen ammattiliitto PAM:lta, Teollisuusliitolta ja Sähköliitolta. Ilmoitukset koskevat alasta riippuen joko työnseisausta tai ylityökieltoa. Jo aiemmin eräät muut ammattiliitot ovat ilmoittaneet poliittisista työrauhahäiriöistä Paltan sopimusaloilla. Palta pitää tilannetta valitettavana ja kohtuuttomana.