Ammattiliitto Pro on aloittanut toimihenkilöitä koskevan lakon Veikkaus Oy:ssä tänään klo 12.00. Lakon ilmoitettu päättyvän klo 18.00. Lakko on laiton, koska työehtosopimuksen mukainen työrauhavelvoite on voimassa.

Paltan tietojen mukaan Pro vastustaa lakon avulla yhtiön aikomusta vähentää toimihenkilöiden määrää ja yhtiössä käytyjä yhteistoimintaneuvotteluja. Taustalla on päällekkäisten toimintojen yhteensovittaminen, joka on seurausta RAY:n, Fintoton ja Veikkauksen yhdistymisestä vuoden 2017 alussa yhdeksi rahapeliyhtiöksi.

Pro pitää käytyjä yhteistoimintaneuvotteluja laittomana ja ilmoittaa tulevansa riitauttamaan mahdolliset irtisanomiset. Palta ja Veikkaus kiistävät laittomuudet.

– Taustalla on suuri muutos, jossa kolmen vanhan rahapeliyhteisön toiminnot saatettiin yhteen. Toimihenkilöiden työsuhteiden ehdot Veikkauksessa ovat hyvät eikä niitä olla heikentämässä. On valitettavaa, että Pro pyrkii laittomalla lakolla painostamaan työnantajaa luopumaan muutoksia, joiden tarve on todellinen ja perusteltu, Paltan työmarkkinapäällikkö Olli Nurminen sanoo.

Palta on vaatinut Ammattiliitto Prota puuttumaan tilanteeseen ja päättämään lakon välittömästi.

– Pron laiton lakko on jälleen kerran osoitus siitä, että työrauhajärjestelmä vaatii pikaista uudistamista, Nurminen jatkaa.

Veikkaus Oy on Suomen valtion kokonaan omistama voittoa tavoittelematon rahapeliyhtiö.  

Lisätiedot:
työmarkkinapäällikkö Olli Nurminen, Palta, p. 040 730 8599

Palta on palvelualoja edustava elinkeino- ja työmarkkinajärjestö. Paltassa on 1 900 jäsentä, jotka toimivat logistiikan, informaation ja viestinnän, huollon ja kunnossapidon, yritys- ja asiantuntijapalvelujen, hallinnon ja tukipalvelujen sekä viihteen ja virkistyksen toimialoilla. Palta vastaa myös finanssialan työmarkkinatoiminnasta ja on EK:n toiseksi suurin jäsenliitto.