14.02.2024 -

Koulutus CSRD-kestävyysraportoinnin varmentamisesta Paltan jäsenille 25.4. klo 8.30

EU:n kestävyysraportointidirektiivi CSRD velvoittaa yhä useammat yritykset raportoimaan liiketoimintansa vastuullisuudesta, ja tiedot on myös varmennettava. Mitä varmentamisprosessi tarkoittaa raportoivalle yritykselle käytännössä ja kuinka siihen voi valmistautua? Entä miten varmennettavuus vaikuttaa sidosryhmien kohtaamiin tietopyyntöihin?

Tervetuloa Paltan ja konsulttiyhtiö KPMG:n koulutukseen, jossa osallistujat perehdytetään CSRD-kestävyysraportointia koskevien tietojen varmentamiseen.

CSRD laajentaa kestävyysraportoinnin velvoitteita yhä suurempaan joukkoon yrityksiä. Velvoitteet tulevat voimaan asteittain vuodesta 2024 alkaen ja koskevat ensi vaiheessa suuria pörssiyrityksiä, luottolaitoksia ja vakuutusyhtiöitä. Vuoden 2025 alussa velvoitteet laajenevat kaikkiin suuryrityksiin ja myöhemmin myös listattuihin pk-yrityksiin. Koska raportointivaatimukset koskevat myös yritysten arvoketjuja, joutuvat yritykset pyytämään tietoja myös arvoketjujensa toimijoilta.

Raportoitavat tiedot on varmennettava tilintarkastajan tai muun riippumattoman varmentajan toimesta.

SISÄLTÖ

  • Varmentamisprosessi raportoivan yrityksen näkökulmasta
  • Kuinka varmentamiseen voi valmistautua
  • Varmennettavuus sidosryhmien ja arvoketjun näkökulmasta

Koulutus käsittelee CSRD-raportoinnin varmentamisen perusteita ja sopii erityisesti niille, joilla eivät ennestään tunne aihetta tai omaavat vain rajalliset lähtötiedot. Koulutus on tarkoitettu sekä velvoitteiden piiriin tuleville yrityksille että niille, jotka uskovat saavansa tietopyyntöjä arvoketjunsa toimijoilta.

Tämä koulutus on jälkimmäinen osa kahden koulutuksen sarjassa. Ensimmäinen osa käsittelee CSRD:n perusteita ja se pidetään 11.4. Lisätietoa löytyy täältä.

ILMOITTAUTUMINEN

Koulutuksen ajankohta on 25.4.2024 klo 8.30—10.00 ja se toteutetaan virtuaalisesti. Koulutus on tarkoitettu Paltan jäsenille ja on maksuton.

Ilmoittautuminen sulkeutuu 23.4.2024. Ilmoittautumislinkin löydät Paltapalvelusta tai voit pyytää sen osoitteesta info@palta.fi.