14.06.2022 -

Paltalex: Kun työ vähenee – irtisanominen tuotannollisista, taloudellisista ja toiminnan uudelleen järjestelyistä johtuvista syistä

Työnantajan harkitessa mahdollisia irtisanomisia on olennaista ymmärtää, miten työnantajan tulee toimia irtisanomistilanteissa ja milloin lain mukaiset edellytykset irtisanoa työsuhde tuotannollisilla ja taloudellisilla perusteilla ovat olemassa.   

Kyse voi olla esimerkiksi toiminnan tehostamisesta, jonkin toiminnan ulkoistamisesta tai toimintojen uudelleen järjestelemisestä. Tärkeää on myös ymmärtää, mitä tarkoittaa irtisanomisperusteeseen kiinteästi liittyvä työnantajan työntarjoamis- ja koulutusvelvollisuus. Tässä Paltalexin koulutuksessa käydään läpi, mitä työtä on tarjottava, minkä sisältöinen tarjouksen tulee olla ja miten työn tarjoaminen toteutetaan käytännössä.    

Koulutuksessa käydään läpi käytännönläheisesti tuotannolliseen ja taloudelliseen irtisanomisperusteeseen liittyviä asioita ja menettelytapoja sekä yleisimmät sudenkuopat ja keinot niiden välttämiseksi.   

Koulutuksessa saat vastaukset muun muassa seuraaviin sekä muihin tuotannollisiin ja taloudellisiin irtisanomisiin liittyviin kysymyksiin:  

  • Miten irtisanottavat valitaan monen työntekijän joukosta?   
  • Mitä asioita tulee ottaa huomioon, jos työtehtäviä järjestellään uudelleen ja kenelle mitäkin uutta työtehtävää tulee tarjota? 
  • Mitä tarkoittaa ns. työntekijän kielletty sisäinen siirto?  
  • Miten työnantajan on meneteltävä irtisanomisessa?   
  • Milloin irtisanominen tuotannollisella ja taloudellisella perusteella voi olla laiton?  

Koulutus on tarkoitettu yrityksen esihenkilöille ja johdolle. Kouluttajina toimivat Paltan työmarkkina-asiantuntijat Emilia Uotila ja Vesa Nyyssölä.

Koulutus nauhoitetaan ja linkki tallenteeseen jaetaan ilmoittautuneille. Tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa.

Aika ja paikka:

  • Tiistai 13.12. klo 9-12 (viimeinen ilmoittautumispäivä 6.12.)
  • Hybriditilaisuus – Paltan toimisto ja webinaari