18.01.2021 -

Paltalex: Työsuhteen päättäminen henkilöön liittyvillä perusteilla ja muun työn tarjoamisvelvoite

Miten toimia, kun työntekijä yrittää parhaansa, mutta se ei vain riitä ja hän alisuoriutuu? Entä silloin, kun työntekijä kieltäytyy työstä, käyttäytyy sopimattomasti tai toimii jopa rikollisesti? Mitkä ovat työnantajan lailliset keinot ja velvoitteet puuttua tilanteisiin, joissa työntekijä laiminlyö tai rikkoo velvoitteitaan?

Työntekijän rikkoessa tai laiminlyödessä työsuhteesta johtuvia velvoitteitaan on tärkeää, että jokaisella esimiehellä on tiedossa, mikä onkaan kyseisessä tilanteessa oikea tapa puuttua asiaan. Voidaanko työsuhde purkaa vai onko sittenkin perusteet ainoastaan varoituksen antamiseen.

Koulutuksessa käydään läpi työsopimuslain mukaiset työsuhteen henkilöperusteiset päättämisperusteet sekä päättämiseen liittyvät menettelysäännökset. Tämän lisäksi käsitellään työnantajan velvoitetta tarjota muuta työtä irtisanomisen vaihtoehtona. Koulutuksessa saat vastaukset kysymykseen siitä, missä tilanteissa työnantaja on velvollinen tarjoamaan irtisanomisen vaihtoehtona muuta työtä sekä siihen, milloin tätä harkintaa ei tarvita lainkaan.

Kouluttajina toimivat varatuomari Timo Yli-Koivisto sekä lakimies Viivi Väistö.

Aika ja paikka:

Aika: ke 14.4. klo 9.00–13.00 
Paikka: Webinaarina