30.06.2023 -

Paltalex: Työsuhteen päättämistä koskevat asiakirjat

Työnantaja kohtaa välillä tilanteita, joissa työn tarjoamisen edellytykset muuttuvat tai työntekijä ei suoriudukaan tehtävistään toivotulla tavalla, mikä saattaa johtaa jopa työntekijän työsuhteen päättämiseen. 

Nämä ovat haastavia tilanteita sekä työnantajalle että työntekijälle, minkä vuoksi työnantajan on työsuhdetta päätettäessä syytä tietää, miten näissä tilanteissa toimitaan oikein.  

Eri työsuhteen päättämisen muotoihin sekä työsuhteen päättymistä edeltäviin tilanteisiin liittyy erilaisia asiakirjoja. Tässä koulutuksessa perehdytään näiden asiakirjojen sisältöön, muotoiluun ja laadintaan, jotta työsuhteen päättämistilanteet voidaan hoitaa asianmukaisesti. 

Käsittelemme koulutuksessa muun muassa seuraaviin tilanteisiin liittyviä asiakirjoja: 

  • Työsuhteen purkaminen koeajalla 
  • Työsuhteen purkautuneena pitäminen 
  • Työsopimuksen päättäminen henkilöön liittyvillä syillä tai tuotannollisilla tai taloudellisilla perusteilla 
  • Varoituksen antaminen 

Tässä koulutuksessa opit, miten laadit esimerkiksi varoitusasiakirjan, irtisanomisilmoituksen ja kuulemistilaisuuden pöytäkirjan. Koulutuksen jälkeen osaat laatia keskeisimmät työsuhteen päättämiseen liittyvät asiakirjat, tunnistat tilanteisiin liittyvät parhaat käytännöt ja vältettävät sudenkuopat. 

Koulutus on suunnattu erityisesti organisaation esihenkilöille, HR-asiantuntijoille ja johdolle, mutta kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan! 

Kouluttajina toimivat Paltan työmarkkina-asiantuntijat Elisa Lindholm ja Mirella Drushinin.

Tätä koulutusta ei poikkeuksellisesti nauhoiteta.

Aika ja paikka:

  • Torstai 26.10. klo 9-12 (viimeinen ilmoittautumispäivä 19.10.)
  • Paltan toimisto, Eteläranta 10. HUOM! Tämä koulutus järjestetään ainoastaan läsnätilaisuutena.