31.01.2023 -

Paltalex: Työsuojelun ja työturvallisuuden ABC

Työntekijöiden terveydestä ja turvallisuudesta huolehtiminen on työnantajan lakisääteinen velvollisuus, jonka toteuttamiseen on tärkeää perehtyä kunnolla. Työsuojelutoiminta on ennakoivaa, suunnitelmallista ja jatkuvasti kehittyvää, ja sen tavoitteena on taata turvallinen ja terveellinen työ ja työympäristö, joka mahdollistaa henkilöstön hyvinvoinnin sekä laadukkaan toiminnan.

Vaikka työsuojelutoimintaan osallistuu koko työyhteisö, esihenkilöillä on erityistehtäviä aiheeseen liittyen. Tässä Paltalexin koulutuksessa pääset perehtymään työsuojelun ja työturvallisuuden perusteisiin ja vastuisiin erityisesti työnantajan ja esihenkilöiden näkökulmasta.  

Käymme koulutuksessa käytännönläheisesti läpi asioita, jotka jokaisen työnantajan tulee huomioida työturvallisuuden tarkoituksenmukaiseen ja tavoitteelliseen suunnitteluun ja johtamiseen liittyen. 

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia kysymyksiä: 

  • Mitä lainsäädäntöä työturvallisuus- ja työsuojeluasioihin liittyy? 
  • Minkälaisista osa-alueista työsuojelu ja työturvallisuus koostuvat? 
  • Miten työsuojeluvastuu jakautuu eri tahojen välillä ja mitä erityisiä velvollisuuksia työnantajalla ja esihenkilöillä on? 
  • Millä tavalla työsuojelun yhteistoiminta kannattaa järjestää? 
  • Millainen merkitys työsuojelutoiminnalla on organisaation kehittämisen kannalta? 

Koulutus sopii kaiken kokoisille organisaatioille, ja se on suunnattu erityisesti esihenkilöille, johdolle ja HR-asiantuntijoille. Kouluttajina toimivat Paltan työmarkkina-asiantuntijat Antti Kujala ja Maiju Hautamäki.

Koulutus nauhoitetaan ja linkki tallenteeseen jaetaan ilmoittautuneille. Tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa.

Aika ja paikka:

  • Keskiviikko 14.6. klo 9-11 (viimeinen ilmoittautumispäivä 7.6.)
  • Hybriditilaisuus – Paltan toimisto ja webinaari