15.05.2024 -

Palvelualojen ilmastotiekartan julkaisuwebinaari ke 5.6. klo 9.30

Tervetuloa kuulemaan, kuinka palvelualat vastaavat Suomen ilmastotavoitteisiin tulevina vuosina. Webinaarissa julkaistaan palvelualojen ilmastotiekartta ja keskustellaan toimista, joilla palvelujen ilmastohyödyt saadaan täysimittaiseen käyttöön. Kommenttipuheenvuoron pitää ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen. 

Palvelualojen ilmastotiekartta tarjoaa näkymän palvelualojen omien kasvihuonekaasupäästöjen tulevasta kehityksestä ja ratkaisuista, joilla palvelut voivat pienentää muiden alojen ilmastovaikutuksia eli luoda hiilikädenjälkeä. 

Digitaaliset ratkaisut ovat keskiössä palvelualojen hiilikädenjäljen muodostumisessa. Älykäs kiinteistöautomaatio, virtuaalitodellisuus taide-esitysten valmistelussa ja kevyemmät tekoälymallit ovat esimerkkejä siitä, kuinka digitalisaatio näkyy hyvin erilaisten palvelutoimijoiden ilmastotyössä. Tiekartassa tarkastellaan kattavasti digipalveluiden kädenjälkimahdollisuuksia ja tunnistetaan toisaalta vaikutus sähkönkulutuksen kehitykseen.  

Ohjelma: 

9.30 Tervetuloa, Palvelualojen ilmastotiekartan taustat, Tatu Rauhamäki, elinkeinopolitiikan johtaja, Palvelualojen työnantajat Palta 
9.35 Tutkimuksen tulokset, Petri Vasara, Vice President, Afry 
9.55 Kommenttipuheenvuoro, Kai Mykkänen, ympäristö- ja ilmastoministeri 
10.15 Paneeli 

  • Tiia Pirttimaa Director, Sustainability, Assemblin Caverion Group  
  • Vilhelmiina Wahlbeck, johtaja, viestintä, vastuullisuus ja brändin kehitys, DNA Oyj  
  • Mikko Paloneva, asiantuntija, Ilmastopolitiikka ja kestävä kasvu, Palta ry  

10.45 Tilaisuuden päätös 

Tiekartassa arvioidaan sekä palvelualojen oman toiminnan päästöjä (hiilijalanjälki, ns. Scope 1- ja 2-päästöt) että asiakkaiden päästöjä vähentäviä palveluita (hiilikädenjälki). Tarkastelun kohteena ovat laajasti Paltan edustamat yksityiset palvelualat. Mukana ovat yritys- ja asiantuntijapalvelut, hallinto- ja tukipalvelut, tekniset palvelut, informaatio- ja viestintäpalvelut, viihde- ja virkistys sekä kiinteistöala. Liikenteen ja logistiikan osalta tarkastellaan hiilikädenjälkeä, kun taas alan omia päästöjä koskeva tiekartta on valmisteltu jo aiemmin.  

Ilmoittaudu mukaan >>