TeliaSoneran tälle päivälle ilmoitettu ulosmarssi on laiton. Kysymyksessä on Ammattiliitto Pron painostustoimi siihen, että se saisi oman luottamusmiehen TeliaSoneran alihankintayritys Teleperformanceen.

Ulosmarssiin on osallistunut yhteensä noin tuhat toimihenkilöä TeliaSonera Finlandista ja sen tytäryhtiöistä sekä Teleperformance Finlandista. Insinööriliitto on ilmoittanut lakosta toimihenkilötehtävien osalta. Ulosmarssi alkoi tänään klo 11.00 ja päättyy klo 23.59.
Teleperformance Finlandissa sovelletaan normaalisitovaa työehtosopimusta, joka koskee puhelinpalveluja ja yhteyskeskuksen työtä. Sopimusosapuolina ovat Palvelualojen työnantajat Palta sekä Palvelualojen ammattiliitto PAM.
Puhelinpalveluja ja yhteyskeskuksia koskevan työehtosopimuksen edellyttämällä tavalla valittu pääluottamusmies edustaa koko yrityksen henkilöstöä. Henkilöstön edustaja on myös yhtiön johtoryhmän jäsen.
Ammattiliitto Pro on vaatinut oman luottamusmiehensä valintaa Teleperformancessa. Yrityksessä ei kuitenkaan sovelleta ICT-alan toimihenkilösopimusta, jossa PRO on osapuolena. Näin ollen PRO:ta edustavan luottamusmiehen valinnalle ei ole perusteita.
– Ammattiliitto Pron vaatimukselle omasta luottamusmiehestä Teleperformancessa ei ole juridisia perusteita, koska Pro ei ole sopijaosapuoli yrityksessä. Kiistassa on kyse ammattiliitto Pron halusta laajentaa oman työehtosopimuksensa soveltamisalaa, sanoo Paltan työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara.
Tiedotetta päivitetty klo 15.20: Palvelualojen ammattiliitto PAM ei ole osallisena Pron ulosmarssissa.
Lisätietoja
työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara, anu.sajavaara@palta.fi, 040 705 0939