Palvelualojen ammattiliitto PAM julkaisi aamupäivällä tiedotteen, jossa se syyttää Paltan jäsenyritystä Securitasta IAU:n lakon rikkomisesta ja provokaatiosta. Tiedotteessa esitetyt väitteet ovat kauttaaltaan virheellisiä. Palta ihmettelee PAM:n toimintaa asiassa.

– Securitas toimii lentokentällä täysin laillisesti normaalin palvelusopimuksensa puitteissa ja perusteella. Se toiminta IAU:n lakon aikana ei eroa mitenkään normaalista. PAM julkisuudessa esittämät syytökset ovat perättömiä, Palvelualojen työnantajat Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo.

Turvatarkastajia on Helsinki-Vantaan lentoasemalla n. 750, joista IAU:n jäseniä on vain pieni osa. Turvatarkastuspalveluja tarjoaa Airpron lisäksi useampi muu yritys, jotka ovat Paltan ja PAM:n välisen vartiointialan työehtosopimuksen piirissä. Palta on käynyt tilanteen eilen PAM:n kanssa läpi useampaan otteeseen, eikä asiassa pitänyt olla mitään epäselvää.

– Olen itse henkilökohtaisesti keskustellut eilen PAM:n kanssa asiasta sekä Paltan että Securitaksen puolesta. Kuitenkin PAM:n tiedotteessa väitetään, ettei työnantajaliittoon tai yritykseen olisi saatu yhteyttä. Ei voi kun ihmetellä tiedotteen julkaisemisen taustalla olevia motiiveja, Tuomas Aarto sanoo.

– Tilanne IAU:n lakon osalta on jo muutenkin tarpeeksi vaikea. Toivomme, että osapuolelle annetaan työrauha keskittyä sovun rakentamiseen. PAM:n profiloituminen asiassa ei edistä lainkaan tilanteen laukeamista, Aarto jatkaa.

Lisätiedot:
varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto, Palta, p. 040 152 0073

Palta on palvelualoja edustava elinkeino- ja työmarkkinajärjestö. Meillä on 1 900 jäsentä, jotka toimivat logistiikan, informaation ja viestinnän, huollon ja kunnossapidon, yritys- ja asiantuntijapalvelujen, hallinnon ja tukipalvelujen sekä viihteen ja virkistyksen toimialoilla. Palta vastaa myös finanssialan työmarkkinatoiminnasta ja on EK:n toiseksi suurin jäsenliitto.