Palvelualojen työnantajat Paltan ja Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU:n neuvottelut päättyivät tältä päivältä ja jatkuvat perjantaina klo 10.30 valtakunnansovittelijan johdolla.

Palta pitää valitettavana, että Postin työehtosopimusneuvottelusta on tehty ammattiyhdistysliikkeen voimannäyte usean liiton ilmoitettua tukitoimenpiteistään.

– Työehtosopimuksesta on vaikea neuvotella, kun toinen osapuoli lisää jatkuvasti tykkitulta. Valitettavasti ulkopuoliset ihmiset ja heidän arkensa joutuu tässä nyt turhaan tulilinjalle, sanoo Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto.

– Suomi elää murroksessa, rakenteet muuttuvat ja Postin työehtosopimusneuvottelut osuivat nyt sellaiseen kohtaan, että liikkeellä ovat suhteettoman järeät aseet. Neuvottelemme 19 000 ihmisen työsuhteen ehdoista ja miljoonat suomalaiset joutuvat sijaiskärsijöiksi, Aarto jatkaa.

PAU antoi illalla 25.11. jälleen uuden lakkovaroituksen. Lakkovaroituksia on annettu useille paikkakunnille eri tehtäviin 19.11. alkaen ja 10.12. saakka.

PAU on myös asettanut kaikki työehtosopimuksen piirissä olevat työntekijät ylityökieltoon 13.11. alkaen.

Tukitoimista ovat ilmoittaneet Ammattiliitto Pro, Julkisten ja Hyvinvointialojen liitto JHL, Auto- ja kuljetusalan liitto AKT, Ilmailualan Unioni IAU, Palvelualojen Ammattiliitto PAM, Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY ja Merimies-Unioni. Tukilakot alkaisivat 30.11. ja ajoittuvat kyseiselle viikolle. AKT:n tukitoimet ovat voimassa aloituspäivästä alkaen toistaiseksi.

Tukitoimista ilmoittaneista liitoista Ammattiliitto Pro on Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n jäsenliitto. Muut PAU:ta tukevat liitot kuuluvat PAU:n tapaan Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:hon.

Tarkat tiedot tukilakoista ja PAU:n lakon vaikutuksista palveluihin löytyvät Postin sivuilta www.posti.fi.

 

Lisätiedot:
varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto, Palta, p. 040 152 0073