Palvelualojen työnantajat Paltan ja Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU:n väliseen työriitaan ei löytynyt ratkaisua tänään päättyneessä sovittelutapaamisessa. Tämä tarkoittaa sitä, että PAU:n ilmoittamat työnseisaukset alkavat pääkaupunkiseudulla torstaina.

Postialan työehtosopimus päättyi lokakuun lopussa. Osapuolet ovat neuvotelleet koko marraskuun ajan valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Tiiviistä neuvotteluista huolimatta osapuolten näkemykset ovat edelleen kaukana toisistaan.

– Lakot ovat erittäin valitettavia Postin ja sen asiakkaiden kannalta. Ne eivät vie meitä lähemmäs ratkaisua, vaan ennemminkin syventävät Postin läpikäymän murroksen vaikutuksia. Tässä tilanteessa tarvittaisiin nyt ymmärtämystä ja halua löytää lääkkeet Postin ongelmiin, Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo.

Posti kertoi keskiviikkona pidättäytyvänsä vuokratyövoiman käytöstä lakkojen aikana. Ratkaisulla halutaan edesauttaa neuvottelutuloksen syntymistä.

– Toivon, että päätös vaikuttaa myönteisesti neuvottelujen etenemiseen. Sekä Posti että sen työntekijät tarvitsevat kestävän ratkaisun, jolla voidaan turvata työpaikat ja Postin kilpailukyky alan murroksessa ja kiristyvässä kilpailussa, Aarto sanoo.

Sovitteluprosessi jatkuu valtakunnansovittelijan johdolla vasta maanantaina 23.11.

Lakkovaroituksia ympäri Suomen

PAU on varoittanut lakoista pääkaupunkiseudulla 19.–21.11 ja 23.–25.11. sekä Jyväskylän, Kuopion, Seinäjoen ja Tampereen alueella 25.11.–27.11. ja 30.11.–1.12.

Lisäksi PAU on antanut lakkovaroituksen koskien Oulun, Ylivieskan, Kajaanin, Rauman, Porin, Mikkelin, Savonlinnan, Varkauden, Pieksämäen, Joensuun, Vaasan ja Kokkolan alueita 2.12.–4.12. sekä Oulun postikeskusta 1.12.–4.12. Kaikki työehtosopimuksen piirissä olevat työntekijät ovat olleet ylityökiellossa 13.11. alkaen.

Tarkemmat tiedot lakoista ja niiden vaikutuksista löytyvät Postin verkkosivuilta: www.posti.fi.

Lisätiedot:
varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto, Palta, p. 040 152 0073