Palvelualojen työnantajat Palta ry:n hallitus on nimittänyt Paltan uudeksi toimitusjohtajaksi 1.3.2018 lukien Tuomas Aarton. Hän toimii tällä hetkellä Paltan varatoimitusjohtajana ja vastaa työmarkkina-asioista. Paltan nykyinen toimitusjohtaja Riitta Varpe on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle kesällä 2018.

Tekniikan lisensiaatti, eMBA Riitta Varpe on hoitanut Paltan toimitusjohtajan tehtäviä liiton perustamisvuodesta 2011 lähtien. Jo ennen Paltaa hän oli tehnyt merkittävän uran yksityisen ja julkisen sektorin eri tehtävissä Suomessa ja ulkomailla.

– Haluan kiittää Riitta Varpea erinomaisesta työstä Paltan toimitusjohtajana. Hänen johdollaan Paltasta on tullut yksi Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n suurimmista jäsenliitoista ja merkittävä elinkeino- ja työmarkkinajärjestö. Riitan henkilökohtaisella panoksella on ollut suuri merkitys palvelualojen tunnettuuden kasvussa ja merkityksen ymmärtämisessä, toteaa Paltan hallituksen puheenjohtaja Pekka Vauramo.

Paltan visio olla uuden työn edelläkävijä ja digimurroksen puolestapuhuja on koko Suomen menestyksen kannalta erittäin tärkeä, sillä palvelualat ovat digitalouden työllistäviä kasvu- ja vientialoja.

– Paltalla on hyvä strategia, jonka pohjalta on helppo rakentaa tulevaisuutta. Lähikuukausien tärkein tehtäväni on kuitenkin saattaa meneillään oleva työmarkkinakierros Paltan osalta päätökseen, toteaa tuleva toimitusjohtaja Tuomas Aarto.

– Erityisen iloinen olen siitä, että hallitus päätyi valitsemaan seuraajakseni Tuomaksen. Tuomas tuntee Paltan, sen jäsenyritykset ja loistavan henkilöstön. Jatkamme vielä muutaman kuukauden yhdessä, mutta hänen johdollaan Palta voi katsoa luottavaisesti tulevaisuuteen. Eläkeikäni osui juuri hyvään saumaan, toteaa Riitta Varpe.

Tuomas Aarto (s. 1973) on toiminut Paltan työmarkkinajohtajana vuodesta 2012 ja varatoimitusjohtajana vuodesta 2013 lähtien. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari. Ennen Paltaa Aarto on työskennellyt mm. hallintojohtajana Empower-konsernissa sekä työmarkkinajohtajana Energiateollisuus ry:ssä.

Tuomas Aarto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätiedot:

Pekka Vauramo, hallituksen puheenjohtaja, Palta ry, puh. 09 808 4001
Riitta Varpe, toimitusjohtaja, Palta ry, puh. 040 534 5353

 

Mediakuvia: https://www.palta.fi/medialle/