Ilmailualan Unioni IAU ja sen kaksi ammattiosastoa järjestivät 24.11.2016 Airpro Oy:ssä lentoaseman turvatarkastajia koskevan työnseisauksen. Työtuomioistuin vahvisti eilen, että kyseessä oli laiton lakko.

Ilmailualan Unioni IAU, Finavian maapalvelutyöntekijät 009 ry ja Siviililentoliikenteen työntekijät ry väittivät lakkoa poliittiseksi, koska heidän mukaansa työnantaja olisi rajoittanut työntekijöiden järjestäytymisvapautta.

Työtuomioistuin ei löytänyt IAU:n väitteille mitään perusteita. Muutoinkin oikeus katsoi, että yhtiö oli toiminut kaikin tavoin asiallisesti ja toimivaltuuksiensa puitteissa. Näin ollen IAU ja sen ammattiosastot tuomittiin työrauhavelvollisuuden rikkomisesta erisuuruisiin hyvityssakkoihin.

– Olemme tyytyväisiä tuomioon. Lakko yritettiin työnantajaa mustamaalaamalla naamioida poliittiseksi, vaikka se oli selvästi laiton, Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo.

– Nykyinen työrauhalainsäädäntö on valitettavan hampaaton, eikä sen puitteissa kyetä estämään laittomia työtaisteluita. Asiaan tulisi saada pikainen korjaus. Nykytilasta kärsivät kaikki, Aarto jatkaa.

Työtuomioistuimen ratkaisu kokonaisuudessaan

Tästä oli kyse: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000004879405.html

Lisätiedot:
varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto, Palta, p. 040 152 0073

Palta on palvelualoja edustava elinkeino- ja työmarkkinajärjestö. Meillä on 1 900 jäsentä, jotka toimivat logistiikan, informaation ja viestinnän, huollon ja kunnossapidon, yritys- ja asiantuntijapalvelujen, hallinnon ja tukipalvelujen sekä viihteen ja virkistyksen toimialoilla. Palta vastaa myös finanssialan työmarkkinatoiminnasta ja on EK:n toiseksi suurin jäsenliitto.