VR Track Oyn sähkömiesten lakko peruuntuu

Sähköliiton ammattiosasto 177 on tänään yksipuolisesti ilmoittanut, että VR Track Oy:ssa voimassa oleva ylityökielto päättyy toistaiseksi, ja lauantain vastaisena yönä 26. heinäkuuta klo 01.00 alkavaksi suunniteltu lakko peruuntuu. Myös suunnitellut tukilakot Destia Rail Oy:ssä ja Eltel Networks Oy:ssä peruuntuvat.

Ensi yöksi suunniteltu lakko olisi ollut jo kolmas ammattiosaston käynnistämä työtaistelu. Ensimmäinen lakko oli kesä-heinäkuun vaihteessa ja toinen heinäkuun puolivälissä.

Työtaistelun päättyminen on erittäin hyvä asia, mutta PALTA ja VR edellyttävät täydellistä työrauhaa” Kaj Schmidt, apulaisjohtaja, Palta

Tilanteen rauhoittamiseksi PALTA on aiemmin ilmoittanut käynnistävänsä VR Trackin sähköliittolaisia työntekijöitä koskevan työsulun 31.7.2014. PALTA, JHL ja Sähköliitto jatkavat asian käsittelyä sovittelijan toimistossa keskiviikkona 30.7.2014.

Lakkojen taustalla on järjestöriita. Ammattiosasto 177 on vaatinut, että Sähköliiton tulisi saada oma sopimus rautatiealalle sillä perusteella, että osa sähköasentajista on eronnut JHL:stä ja liittynyt Sähköliittoon. Rautatiealan työehtosopimus on vuosikaudet solmittu PALTAn ja JHL:n välillä. Enemmistö sekä rautatiealan työehtosopimuksen piirissä olevasta henkilöstöstä että VR-Yhtymä Oy:ssä työskentelevistä sähköasentajista kuuluu JHL:n. 

Lisätietoja           

apulaisjohtaja Kaj Schmidt, PALTA
puhelin 0400 604 341

toimitusjohtaja Ville Saksi, VR Track Oy
puhelin 040 8232 086

Lisää aiheesta

Lennonjohtajat hylkäsivät jo toisen sovintoesityksen

Suomen Lennonjohtajien Yhdistys (SLJY) hylkäsi tänään 14.2.2019 jo toisen valtakunnansovittelijan tekemän sovintoehdotuksen. Siinä lennonjohtajien palkkoja olisi korotettu yleisen linjan mukaiset 3,2 prosenttia. Lennonjohtajien ratkaisu merkitsee sitä, että kiista jatkuu. Työnantajaa kiistassa edustava Palvelualojen työnantajat Palta olisi puolestaan toivonut, että tilanne olisi jo lauennut. Siksi se hyväksyi myös tämän toisen sovintoehdotuksen.

Lennonjohtoon uusi työsulku

Palvelualojen työnantajat Palta ry on tänään jättänyt valtakunnansovittelijalle uuden ilmoituksen lennonjohdossa toteutettavasta työsulusta. Nyt ilmoitettu työsulku alkaa lauantaina 23.2.2019 kello 18.00 ja päättyy maanantaina 25.2.2019 kello 9.00. Paltan jättämällä työsulkuilmoituksella pyritään vauhdittamaan neuvotteluja ja lisäämään Suomen Lennonjohtajien Yhdistys ry:n (SLJY) jäsenten halukkuutta sopia yleisen linjan mukaisesta työehtosopimusratkaisusta.

Lennonjohtoon työsulku

Palvelualojen työnantajat Palta ry on tänään jättänyt valtakunnansovittelijalle ilmoituksen lennonjohdossa toteutettavasta työsulusta. Nyt ilmoitettujen työsulkutoimenpiteiden on tarkoitus alkaa 2.2.2019 ja päättyä 15.2.2019. Niiden avulla puolustaudutaan Suomen Lennonjohtajien Yhdistys SLJY:n ilmoittamien lakkojen haitallisia vaikutuksia vastaan sekä pyritään vauhdittamaan jo yli vuoden kestäneitä työehtosopimusneuvotteluja.