Ammattiliitto Pro ry ja Rahapelialan ammattilaiset Pro ry järjestivät 6.6.2017 Veikkaus Oy:ssä työtaistelun, jonka seurauksena 137 Pron jäsentä keskeytti työnsä ilman minkäänlaista ennakkotietoa. Työtuomioistuin vahvisti, että kyseessä oli laiton lakko.

Ammattiliitto Pro ry ja Rahapelialan ammattilaiset Pro ry myönsivät rikkoneensa työrauhavelvoitettaan.

– Olemme tyytyväisiä tuomioon. Lakko toteutettiin täysin yllättäen ja aiheutti yrityksen toiminnalle merkittävää haittaa. Myös osa yrityksen Pelaamoista jouduttiin sulkemaan lakon ajaksi, Paltan työmarkkinapäällikkö Olli Nurminen toteaa.

– Tapaus jälleen osoitus nykyisen työrauhalainsäädännön toimimattomuudesta. Lainsäädäntö ei tarjoa yrityksille minkäänlaisia keinoja suojautua laittomia lakkoja vastaan. Vaikka työehtosopimuksissa sovitaan työrauhavelvollisuudesta, sekään ei takaa työrauhaa, koska toinen sopijapuoli ei kunnioita sopimuksia, Nurminen jatkaa.

Lisätiedot:
asiantuntija Mikko Mäenpää, Palta, puh. 050 337 9234
työmarkkinapäällikkö Olli Nurminen, Palta, puh. 040 730 8599

Palta on palvelualoja edustava elinkeino- ja työmarkkinajärjestö ja EK:n toiseksi suurin jäsenliitto. Paltalla on 1 900 jäsentä, jotka toimivat logistiikan, informaation ja viestinnän, huollon ja kunnossapidon, yritys- ja asiantuntijapalvelujen, hallinnon ja tukipalvelujen sekä viihteen ja virkistyksen toimialoilla. Palta vastaa myös finanssialan työmarkkinatoiminnasta.