15.08.2023 -

Aamunavaus-webinaari 14.9.: Mitä jokaisen työnantajan tulee tietää oleskelulupien työnteko-oikeudesta

, ,

Syyskuun aamunavauswebinaarissa 14.9. käydään läpi työnantajan velvollisuuksia ulkomaista työvoimaa rekrytoidessa, perehdytään oleskelulupien työnteko-oikeuksiin sekä kuullaan sertifioitujen työnantajien järjestelmästä.

Työperusteinen maahanmuutto on maamme talouskasvun ja palvelujen turvaamisen kannalta erittäin tärkeää. Palveluyritysten suuri kasvun este on pula osaavasta työvoimasta. Yhtenä ratkaisuna osaajapulaan tarvitsemme sujuvaa työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa, kotoutumisen ja asettautumisen palveluja mukana muuttaville perheille sekä työyhteisöjä, jotka toivottavat kansainväliset osaajat tervetulleiksi. Parhaimmillaan maahanmuutto nostaa työllisyysastetta, edistää palveluliiketoiminnan kansainvälistymistä ja lisää Suomen vetovoimaa kansainvälisten osaajien kohdemaana.

Ulkomaisen työvoiman rekrytoinnissa työnantajan on otettava huomioon säädetyt velvollisuudet, joita liittyy lupaprosesseihin ja työntekijän työnteko-oikeuksiin. Webinaarissa näistä teemoista ovat alustamassa Maahanmuuttoviraston TET-ylitarkastaja Reeta Pakisjärvi ja Palta ry:n johtava asiantuntija Milka Kortet. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Aamunavaus tallennetaan.

Ohjelma

  • klo 8.30 Tilaisuuden avaus
    Johtava asiantuntija Milka Kortet, Palta
  • klo 8.45 Millainen työnteko-oikeus työntekijän oleskelulupaan sisältyy? TET-ylitarkastaja, Reeta Pakisjärvi, Maahanmuuttovirasto
  • Keskustelua ja kysymyksiä, webinaari päättyy klo 9.30.

Ilmoittaudu webinaariin viimeistään tiistaina 12.9.

Palta järjestää noin 4 kertaa vuodessa kaikille avoimia, maksuttomia Aamunavaus-webinaareja. Aamunavauksissa käsitellään ajankohtaisia mm. työelämään, osaamiseen, vastuullisuuteen ja digitalisaatioon liittyviä teemoja, ja Paltan omien asiantuntijoiden lisäksi puhujina kuullaan kiinnostavia vieraita. Vieraspuheenvuorojen jälkeen tilaisuuksissa on varattu aikaa osallistujien kysymyksille. Paltan jäsenet voivat katsoa webinaarin tallenteen myös jälkikäteen Paltanpalvelusta.