07.10.2022 -

Aamunavaus-webinaari 2.11.: Monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistäminen työpaikalla – näin pääset alkuun 

,

Tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistäminen työpaikoilla vaatii aktiivista työtä niin yksilöiltä kuin organisaatioilta. Miten päästä työssä alkuun? Tervetuloa kuulemaan aiheesta Paltan maksuttomaan Aamunavaus-webinaariin keskiviikkona 2.11. klo 8:30–10! 

Monimuotoisuus on työyhteisöissä valtava voimavara. Se, että töissä on erilaisia ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä on hyväksi niin työntekijöille kuin liiketoiminnalle. Monimuotoisuus lisää tutkitusti tuottavuutta ja luovaa ongelmanratkaisua, mikä johtaa myös parempaan päätöksentekoon. Tulevaisuudessa monimuotoisuus ja monikulttuurisuus tulevat entisestään korostumaan työelämässä. Esimerkiksi työ- ja elinkeinoministeriön arvion mukaan Suomeen tarvitaan vuoteen 2030 mennessä 100 000 uutta ulkomaista osaajaa. Monikulttuurisuuden huomioiminen työyhteisössä on tärkeässä roolissa myös työvoiman saatavuuden ja työnantajan houkuttelevuuden kannalta. 

Paltan järjestämässä Aamunavaus-webinaarissa keskustellaan siitä, miten päästä työpaikalla alkuun monimuotoisuustyössä. Käytännönläheisessä webinaarissa kuullaan paljon konkreettisia esimerkkejä ja hyviä käytäntöjä sekä kiinnostava yritysesimerkki Postilta. Webinaari on maksuton ja kaikille avoin. Tilaisuus tallennetaan Paltan ja sen jäsenistön sisäiseen käyttöön. 

Ohjelma:  

  • 8:30 Tervetuloa: viestinnän asiantuntija Kiia Etelävuori 
  • 8:35-9:35. Monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistäminen työpaikalla: Tutkimuspäällikkö sekä monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden asiantuntija, Maria Ristimäki, Inklusiiv. Inklusiiv on vuonna 2019 perustettu organisaatio, jonka missio on luoda ja jakaa tietoa monimuotoisuudesta, yhdenvertaisuudesta ja inklusiivisuudesta sekä auttaa yrityksiä muuttamaan se toiminnaksi. Inklusiiv on työskennellyt globaalisti 120+ asiakkaan kanssa DEI-muutoksen johtamisessa.       
  • 9:35: Yritysesimerkki – Näin Postilla edistetään monimuotoisuutta, yhdenvertaisuutta ja inkluusiota: vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn, Posti 
  • Kysymyksiä ja keskustelua 
  • Tilaisuus päättyy klo 10 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään ma 31.10.