15.02.2022 -

Aamunavaus-webinaari 23.3.: Luonnon monimuotoisuuden merkitys ja hallinta yrityksissä

, ,

Luonnon monimuotoisuus eli biodiversiteetti on nopeasti nousemassa keskeiseksi ympäristöteemaksi ilmastonmuutoksen ohella. Paltan maksuttomassa Aamunavaus-webinaarissa keskustellaan biodiversiteetin merkityksestä ja luontovaikutusten hallinnasta yrityksissä.

Luonnon monimuotoisuus nousi laajaan keskusteluun vuosi sitten, kun brittiprofessori Partha Dasgubta varoitti luontokadon aiheuttamista äärimmäisistä riskeistä ja taloudellisesta epävarmuudesta ja vaati kiireellisiä toimia tilanteen kääntämiseksi.

Biodiversiteetti tulee jatkossa vaikuttamaan yritysten liiketoimintaan esimerkiksi rahoituksen kautta. EU-komissiolta odotetaan lähiaikoina ns. taksonomia-asetusta siitä, kuinka taloudelliset toiminnot luokitellaan biodiversiteetin kannalta kestäviksi.

Luonnon monimuotoisuus koskettaa suoraan useita toimintoja, kuten liikenteen biopolttoaineiden kestävyys, merenkulku ja vieraslajit sekä luontokohteiden huomioiminen matkailussa. Epäsuoria vaikutuksia aiheutuu puolestaan yritysten arvoketjujen kautta.    

Paltan järjestämässä Aamunavaus-webinaarissa keskustellaan biodiversiteetin merkityksestä ja luontovaikutusten hallinnasta yrityksissä. Webinaari on maksuton ja kaikille avoin.

Ohjelma 

  • 9.00 Tilaisuuden avaus: Mikko Paloneva, elinkeinopolitiikan asiantuntija, Palta ry
  • 9.05 Biodiversiteetin merkitys ja luontovaikutusten hallinta yrityksissä: Timo Lehesvirta, johtava asiantuntija, Sitra
  • 9.25 Biodiversiteetin hallinta Finnairilla: Tuomo Karppinen, vastuullisuuspäällikkö, Finnair
  • 9.35 Keskustelua ja kysymyksiä
  • 10.00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään maanantaina 21.3.

Palta järjestää noin 4 kertaa vuodessa kaikille avoimia, maksuttomia Aamunavaus-webinaareja. Aamunavauksissa käsitellään ajankohtaisia mm. työelämään, osaamiseen, vastuullisuuteen ja digitalisaatioon liittyviä teemoja, ja Paltan omien asiantuntijoiden lisäksi puhujina kuullaan kiinnostavia vieraita. Vieraspuheenvuorojen jälkeen tilaisuuksissa on varattu aikaa osallistujien kysymyksille. Webinaarien tallenteet on mahdollista katsoa myös jälkikäteen Paltan verkkosivuilta.