18.02.2021 -

Aamunavaus-webinaari 24.3.: Kokemuksia anonyymistä rekrytoinnista Suomessa ja kansainvälisesti

Paltan Aamunavaus-webinaarissa 24.3. klo 8.30–10.00 kuullaan kokemuksia ja tutkittua tietoa ajankohtaisesta aiheesta, anonyymistä rekrytoinnista. Maksuton webinaari on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Anonyymissä rekrytoinnissa lähtökohtana ovat hakijan osaaminen ja pätevyys, eivät muut ominaisuudet. Nimettömän hakuprosessin avulla pyritään varmistamaan tasa-arvo ja yhdenvertaisuus hakijoiden kesken.

Suomessa tätä rekrytointitapaa on viime vuosina kokeiltu onnistuneesti etenkin kunta-alalla, mutta kiinnostus on kasvanut jatkuvasti myös yrityksissä. Webinaarimme ensimmäisessä vierailijapuheenvuorossa Helsingin kaupungin hr-asiantuntija Aino Lääkkölä-Pyykönen kertoo kokemuksia anonyymien rekrytointien pilotista.

Kansainvälisesti anonyymistä rekrytoinnista on kokemuksia jo pidemmältä ajalta. Webinaarin toisessa, englanninkielisessä vierailijapuheenvuorossa kuulemme tarkemmin kansainvälisistä tutkimustuloksista. Puhujaksi on kutsuttu Dr. Ulf Rinne IZA – Institute of Labor Economics -tutkimuslaitoksesta.

Tilaisuuden avaa Paltan työmarkkinajohtaja Minna Ääri.

Tutustu ohjelmaan tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan 21.3. mennessä >>


Palta järjestää noin 4 kertaa vuodessa kaikille avoimia Paltan Aamunavaus-webinaareja. Aamunavauksissa käsitellään ajankohtaisia mm. työelämään, osaamiseen ja digitalisaatioon liittyviä teemoja, ja Paltan omien asiantuntijoiden lisäksi puhujina kuullaan kiinnostavia vieraita. Vieraspuheenvuorojen jälkeen tilaisuuksissa on varattu aikaa osallistujien kysymyksille. Webinaarien tallenteet on mahdollista katsoa myös jälkikäteen Paltan verkkosivuilta.