19.08.2021 -

Aamunavaus-webinaarissa 1.9. aiheena osaamisen tunnistaminen – tunnistetaanko työelämässä kertynyttä osaamista riittävästi?

, ,

Paltan Aamunavaus-webinaarissa keskiviikkona 1.9. käsitellään työnantajille tärkeää aihetta: työssä oppimista ja osaamisen tunnistamista.

Työelämä on jatkuvaa oppimista, ja valtaosa osaamisesta kertyy työtä tekemällä. Tutkimusten mukaan työelämässä jopa 70 prosenttia uuden oppimisesta ja kehittymisestä tapahtuu työnteon kautta: hoitamalla arkisia työtehtäviä, ratkaisemalla ongelmia, työn muuttuessa tai työtehtävästä toiseen siirtymällä. Oppimisesta 20 prosenttia kertyy osaamista jakamalla, kuten seuraamalla kollegan tai esimiehen työtä, ottamalla vastaan palautetta sekä jakamalla kokemuksia ja verkostoitumalla. Vain 10 prosenttia työelämässä opituista uusista taidoista opitaan erilaisissa koulutustilanteissa, kuten valmennuksissa ja seminaareissa. 

Kuinka muualla kuin varsinaisissa koulutuksissa hankittu osaaminen tehdään näkyväksi? Miten työpaikoilla saadaan hyödynnettyä ja kehitettyä työssä oppimista? 

Kaikille avoimessa webinaarissamme 1.9. Sitran johtava asiantuntija Milma Arola kertoo Osaaminen näkyviin -tapahtumaviikoista. Kuulemme myös käytännön yritysnäkökulmaa aiheeseen liiketoimintajohtaja Mikko Kontsaksen esitellessä Visman kokemuksia työssä oppimisesta.  

Ohjelma

  • 8.30 Tilaisuuden avaus: Tuomas Ylitalo, elinkeinopolitiikan asiantuntija, Palta
  • 8.35 Osaaminen näkyviin: Milma Arola, johtava asiantuntija, Sitra
  • 9.05 Yrityskommentti: Mikko Kontsas, liiketoimintajohtaja, Visma
  • 9.20 Keskustelua ja kysymyksiä
  • 9.30 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään sunnuntaina 29.8. 

Ilmoittaudu tästä >>

Aamunavaus-tilaisuutemme on osa valtakunnallisia Osaaminen näkyviin -viikkoja. Elo-syyskuun vaihteessa järjestettävien tapahtumaviikkojen tavoitteena on innostaa ja kannustaa kaikkia huomaamaan osaamistaan ja tekemään sitä näkyväksi sekä herättää julkista keskustelua siitä, että kyky tunnistaa omaa osaamista on yksi osallisuuden, toimijuuden, hyvinvoinnin ja työllistymisen ehto.

Seuraa viikkojen ohjelmaa ja keskustelua aihetunnisteella #OsaaminenNäkyviin


Palta järjestää noin 4 kertaa vuodessa kaikille avoimia Aamunavaus-webinaareja. Aamunavauksissa käsitellään ajankohtaisia mm. työelämään, osaamiseen ja digitalisaatioon liittyviä teemoja, ja Paltan omien asiantuntijoiden lisäksi puhujina kuullaan kiinnostavia vieraita. Vieraspuheenvuorojen jälkeen tilaisuuksissa on varattu aikaa osallistujien kysymyksille. Webinaarien tallenteet on mahdollista katsoa myös jälkikäteen Paltan verkkosivuilta.