01.08.2020 -

Huoltovarmuus ja toiminnan jatkuvuuden hallinta korostuu kentällä – case Eltel

, ,

Eltel on huoltovarmuuskriittinen toimija, jonka tehtävänä on yhteiskunnan verkkojen ylläpito kaikissa tilanteissa. Yhtiön toiminta ei ole keskeytynyt koronapandemian aikana, vaan töitä on jatkettu normaalisti, tietysti turvalliset toimintatavat huomioiden. 

– Verkkojen ylläpidon tärkeys vain korostuu poikkeusoloissa. Suomalaisten siirryttyä etätöihin, etäopetukseen ja videoyhteyksien käyttämiseen ovat tietoverkot olleet kovassa käytössä, yritysturvallisuusjohtaja Seppo Rytilä Eltelistä kertoo.

Eltelin koronatiimissä on edustus henkilöstöhallinnasta, työsuojelusta, hankinnasta, viestinnästä ja myynnistä.

Eltelillä pandemiatilanteeseen on varauduttu perustamalla yhtiöön koronatiimi, joka kokoontuu säännöllisesti. Tiimissä on edustus henkilöstöhallinnasta, työsuojelusta, hankinnasta, viestinnästä ja myynnistä. Intrassa julkaistavaa koronaohjeistusta päivitetään säännöllisesti, ja henkilöstölle ja esimiehille pidetään viikoittain infoja etäyhteyksin. Esimiesten päivittäisjohtaminen on ollut avainasemassa toiminnan jatkuvuuden varmistamisessa.  

Ohjeissa muistutetaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä riittävistä turvaväleistä. 

– Iso osa henkilöstöstämme työskentelee kentällä, jossa etätyö ei ole mahdollista. Toki työmaapalaverit ja työnohjaus pyritään hoitamaan etänä ja kohtaamaan esimerkiksi asiakkaita ja maanomistajia vain silloin, kun se on välttämätöntä. Kohtaamisissa neuvomme työntekijöitä kohtaamaan asiakkaita ensisijaisesti ulkotiloissa ja pitämään 1–2 metrin turvavälit. Käytössämme on myös digitaalinen koronariskiarviolomake, joka täytetään ennen asiakkaiden luo menoa, Rytilä kertoo. Myös etätyötä tekevä henkilöstömme on arvioinut työn vaarat erillisellä digilomakkeella.  

Henkilöstön käyttöön on myös varattu hygieniatarvikkeita ja suojavarusteita työmaille, autokalustoon sekä korkean riskin kohteisiin, eli kohteisiin, joissa on karanteenia, sairaita tai riskiryhmäläisiä. 

– Erityisen tärkeää on myös ohjeistaa, kuinka esimerkiksi maskeja ja suojakäsineitä käytetään ja riisutaan oikein, Eltelin Rytilä muistuttaa. 

Esimerkki autokaluston hygieniatarvikkeista: 

  • Asenna 10L hanallinen vesikanisteri auton tavaratilan etuseinään ja viereen tavallinen nestesaippuapumppupullo. Hanaan letkunpätkä, ettei vesi valun auton sisään. Pese 20 sekuntia usein, ennen asiakkaalle menoa ja sen jälkeen sekä ennen ruokailua tai jos olet aivastanut/niistänyt. Älä koskettele kasvojasi ennen pesua. 
  • Pyyhi ohjaamon pinnat ajon jälkeen desinfiointisuihkeella tai etanolilla ja puhtaalla paperipyyhkeellä. Siis kaikki pinnat, joihin käsin kosketaan. 
  • Pidä ohjaamossa koko ajan valmiina puolen litran pumppupullo käsidesiä, jonka voit napata mukaan työkohteeseen mentäessä.  
  • Pidä autossa mukana kertakäyttöhanskoja ja kasvomaski. Puhdista maski aina käytön jälkeen suihkeella tai etanolilla. 

Katso myös Eltelin video kentältä, jossa kerrotaan käytänteistä >>