21.06.2022 -

Kesätyössä Paltassa: juristiksi opiskeleva Sara Koskinen perehtyy työmarkkina-asiantuntijan työhön

,

Kesä toi mukanaan kesätyöntekijät! Paltan työmarkkinayksikössä tänä kesänä kesätyöntekijänä työskentelee Sara Koskinen. Ensimmäistä vuottaan Turun yliopistossa oikeustiedettä opiskeleva Sara auttaa Paltan työmarkkina-asiantuntijoita mm. aineistojen luonnissa, tiedonhaussa ja muissa työmarkkinayksikön avustavissa tehtävissä.

Kuinka työt Paltassa ovat lähteneet käyntiin ja millaisia töitä olet ensimmäisten viikkojen aikana ehtinyt tehdä?

– Työt Paltassa ovat lähteneet hyvin käyntiin ja olen myös oppinut uutta. On ollut kiinnostavaa oppia Paltan toiminnasta ja siitä, millaisia erilaisia työtehtäviä työmarkkinajärjestössä toimiminen pitää sisällään. Tämän myötä iso kuva työmarkkinatoiminnasta on syventynyt ja tullut paljon selvemmäksi itselle. Työ Paltassa on tuonut myös vähän erilaista kulmaa juristin työhön kuin mitä yleensä opiskelujen yhteydessä – opinnoissa on ainakin tähän saakka korostunut enemmän asianajotoimistoissa tehtävä työ.

– Työnkuvaani Paltassa on kuulunut mm. erilaisia selvitystöitä sekä käännöstöitä, lisäksi olen koonnut englanninkielistä koostetta työmarkkinoita koskevasta lainsäädännöstä. Työpaikkana Palta on ollut tosi viihtyisä ja ihmiset mukavia. Täällä sparraillaan paljon asioita yhdessä ja ilmapiiri on kannustava. On myös ollut kiva, että osan työstä on saanut tehdä etätyönä Turusta käsin.

Kuinka innostuit opiskelemaan oikeustiedettä?

– Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, historiasta ja politiikasta. Lukion aikana kiinnostuin globaaleista ongelmista liittyen kestävään kehitykseen sekä ihmisoikeuksiin. Selkeää urapolkua tai unelma-ammattia minulla ei koskaan ole ollut, mutta haaveenani on työ, jonka kautta pääsisin vaikuttamaan tärkeiksi kokemiini asioihin. Pohdin lukion jälkeen oikeus-, yhteiskunta-, ja valtiotieteiden välillä. Päädyin oikeustieteisiin erityisesti laajojen ja monipuolisten työmahdollisuuksien takia. Järjestöissä työskentely sekä kansainvälinen ura kiinnostaa, ja koin oikeustieteiden opiskelun antavan minulle hyvät eväät näiden haaveiden toteuttamiselle.

Mitä kesäsuunnitelmia sinulla on?

– Olen Paltassa töissä kesäkuun loppuun saakka ja loppukesän olen töissä kahvilassa täällä Helsingissä. Ennätin onneksi lomailla jo toukokuussa viikon Kreikassa. Syyskuussa opinnot jatkuvat taas Turussa.

Kolme asiaa, joista et luovu?

  • Musiikki
    Kulutan laajasti monenlaista musiikkia, ja usein päivästä menee suuri osa kuulokkeet korvilla. Musiikki auttaa kaikenlaisten tunteiden käsittelemisessä, ja tekee hyvästä fiiliksestä sata kertaa paremman. Parhaimmillaan musiikki on kuitenkin livenä, ja siitä en luopuisi koskaan!
  • Ystävät
    Koen olevani ekstrovertti persoona, ja saan valtavasti voimavaroja ystävieni kanssa vietetystä ajasta. Nykyään sitä onkin paljon – onnekseni asun parhaan ystäväni kanssa.
  • Kotimaa
    Vaikka unelmana onkin joskus työskennellä ulkomailla isossa kaupungissa, suurkaupungin vilske ei varmastikaan miellyttäisi minua pitkään. Uskon, että Suomen rauhalliset kadut ja luonnon läheisyys saavat minut aina palaamaan tänne.