25.11.2021 -

Maailman suurin etäTET avasi palvelualojen mahdollisuuksia tuhansille koululaisille

,

Palvelualojen työnantajat ja Palta tulivat tutuiksi nuorille Maailman suurin etäTET-tapahtumassa 25.11. Erityisesti päivän aikana puhuttiin kesätöistä ja niiden hakemisesta – monelle nuorelle se ensimmäinen kesätyöpaikka löytyy juuri palvelualalta. Palvelualat työllistävät Suomessa yli miljoona ihmistä.

-Haluamme Paltassa panostaa vetovoimatyöhön, sillä osaajapula on jo nyt este palvelualojen kasvulle. Tuoreen kyselymme mukaan osaajapulasta kärsii jo kaksi kolmesta palveluyrityksestä. Palvelualat ovat kiinnostava ja monipuolinen kokonaisuus, ja haluamme tarjota nuorille paljon tietoa alan yritysten tarjoamista uramahdollisuuksista, koulutus- ja osaamisasioista Paltassa vastaava elinkeinopolitiikan asiantuntija Tuomas Ylitalo kertoo.

Talous ja Nuoret TATin koordinoimaan Maailman suurin etäTEt -viikkoon osallistui yli 3 800 yläkoululaista ja toisen asteen opiskelijaa ympäri Suomen. EtäTET-viikolla nuoret pääsivät tutustumaan laajasti työelämään eri aloilla: mukana järjestäjinä olivat Paltan lisäksi Kemianteollisuus, Teknologiateollisuus, Finanssiala sekä Kaupan liitto.

Päivään sisältyi kaksi mielenkiintoista virtuaalista yritysvierailua: nuoret pääsivät kurkistamaan sekä viestintätoimisto Kreabin että turvallisuusalan yritys Avarn Securityn työntekijöiden arkeen. Lisäksi kuultiin uratarinat mm. Innolinkissa data scientistina työskentelevältä Janne Palkamalta sekä CMoren asiakaspalvelun vetäjältä Rosa Lindhiltä. Lisäksi nuoret tekivät päivän aikana TATin Duunikoutsi-mobiilisovelluksen avulla itselleen CV:n, jota heidän on jatkossa mahdollista täydentää ja hyödyntää myöhemminkin esimerkiksi kesätyöpaikan haussa.

– Palvelualojen päivä oli todella onnistunut! Halusimme kertoa nuorille palvelualojen tarjoamista mahdollisuuksista sekä kannustaa heitä tunnistamaan ja sanoittamaan omaa osaamistaan. Saamamme palautteen perusteella nuorille jäi positiivinen ja innostava kuva monipuolisesta alasta, joka kannattaa pitää mielessä omaa tulevaisuutta suunnitellessa, päivän juontanut viestinnän asiantuntija Kiia Etelävuori kertoo.

– On hienoa, että saimme olla mukana tarjoamassa TET-harjoittelua koululaisille myös etäyhteyksin. Nuorilla pitää olla tasapuoliset mahdollisuudet tutustua työelämään tasapuolisesti kotipaikkakunnasta riippumatta, Ylitalo sanoo.

Ei kuvaa

Kiia Etelävuori

,

kiia.etelavuori@palta.fi
Ei kuvaa

Tuomas Ylitalo

,

tuomas.ylitalo@palta.fi