05.07.2022 -

Palta mukana maailman suurimmassa etäTETissä myös tänä vuonna

,

Palta osallistuu tänä vuonna jo toista kertaa Talous ja nuoret TATin järjestämään Maailman suurin etäTET -tapahtumaan. Peruskoulun 8.–9.-luokkalaisille sekä toisen asteen opiskelijoille suunnattu työelämään tutustuttava etäTET-viikko järjestetään 21.-25. marraskuuta.

Talous ja nuoret TAT koordinoi yhdessä kuuden eri toimialan kanssa etänä toteutettavan työelämään tutustumisjakson eli etäTET-viikon, johon voi osallistua mistä päin Suomea tahansa. Viikon aikana etäTETiin osallistuvat nuoret tutustuvat kuuteen eri toimialaan, yhden päivän ajan kuhunkin. Paltan lisäksi syksyn etäTETissä ovat mukana myös Kaupan liitto, Finanssiala ry, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa, Kemianteollisuus ja Energiateollisuus. 

Tänä vuonna Paltan etäTET-päivä on torstai 24.11. Paltan päivän aikana nuoret pääsevät tutustumaan palvelualojen monipuolisiin työllistymismahdollisuuksiin. Tapahtuma tarjoaa myös mukana olevien liittojen jäsenyrityksille mahdollisuuden rakentaa tulevaisuuden työelämää yhdessä nuorten kanssa, sillä jokainen liitto kutsuu päiväänsä mukaan muutaman jäsenyrityksensä. Tänä vuonna Palvelualojen päivässä ovat mukana Paltan jäsenyritykset verkko-operaattori DNA, logistiikkayhtiö DB Schenker ja henkilöstöpalveluyritys Eezy. 

Palta oli mukana etäTETissä myös vuonna 2021, jolloin osallistujia oli yli 3000. Viime vuodelta saadun palautteen perusteella nuorille jäi positiivinen ja innostava kuva palvelualoista ja niiden monipuolisuudesta. Viime kerrasta saadut opit otetaan hyötykäyttöön, jotta tapahtumasta saadaan vielä entistäkin parempi esimerkiksi osallistamalla nuoria enemmän.  

Lue lisää etäTETistä TATin sivuilta.