05.02.2020 -

Paltalainen tutuksi: Auli Havasta työssä motivoi sen monipuolisuus ja vastuullisuus

Voi sanoa, että Aulilla on takanaan pitkä ja katkeamaton työura, sillä se on alkanut sihteeriopiston harjoittelusta Posti- ja telehallituksen hallintoylijohtajan sihteerinä jatkuen edelleen paikkojen vaihdosten jälkeen Paltan hallintopäällikkönä. Työuralle on mahtunut työskentelyä Posti- ja telelaitoksessa, Suomen PT Oy:ssä, PT:n työnantajaliitossa, työnantajaliitto Allianssissa ja Tiklissä, joka oli myös yksi Paltan perustajista.

– Suomen PT:ssä työskennellessäni aloitin täydentämään tutkintoani viestintäjohtajan ehdotuksesta. Hänen mielestään minun kannattaisi opiskella viestintää enemmänkin. Yliopistoon asti en siinä vaiheessa lähtenyt sitä opiskelemaan, vaan täydensin HSO-sihteerin tutkintoni Heliassa tradenomiksi viestintä pääaineenani, Auli kertoo.

Aulin toimenkuvaan Paltassa kuuluu mm. liiton yleishallintoa, taloushallintoa ja henkilöstöhallintoa, assistenttipoolin koordinointia sekä toimitusjohtajan avustamista. Auli toimii myös Paltan hallituksen ja johtoryhmän sihteerinä.

– Vastuulleni kuuluvat moninaiset hallinnolliset tehtävät, jotka yhdistyksissä tulee hoitaa jo ihan yhdistyslainkin mukaan, Auli summaa.

Parasta Paltassa työskentelyssä Aulin mielestä on erityisesti tehtävien monipuolisuus ja itsenäisyys.

– Näiden lisäksi myös tehtävien vastuullisuus. On mukavaa, että minuun luotetaan Paltassa ja minulle uskalletaan jättää hoidettavaksi hyvinkin tärkeitä asioita.

On mukavaa, että minuun luotetaan Paltassa ja minulle uskalletaan jättää hoidettavaksi hyvinkin tärkeitä asioita.

Paltan jäsenistön silmissä Aulin työ on hieman asiantuntijoiden työstä poikkeavaa, sillä tietyllä tavalla toivotaan, ettei se näkyisi jäsenistölle.

– Sanotaan, että jos hommat ei pyörisi kunnolla, niin se näkyisi jäsenille, muuten työni on taustalla kaikkien tehtäviä tukevaa, Auli naurahtaa.

Entäs vapaa-aika, onko sitä?

– Suoraan sanottuna vapaa-aikaa ei ihan hirveästi ole, mutta matkustaminen, mökkeily ja kulttuuri ovat mieleisiä vapaa-ajanviettotapoja silloin, kun aikaa löytyy.

Aulin lempimatkakohteet sijaitsevat Euroopan sisäpuolella ja hän kokee, että jo Euroopan sisällä matkustellessa on todella paljon nähtävää. Perinteisiksi matkustuskohteiksi ovat muodostuneet Alpit ja Italia, erityisesti Rooma, jonne Auli voisi matkustaa koska vain. Yksi matkustushaave löytyy kuitenkin Euroopan ulkopuoleltakin ja se on Uusi-Seelanti.

Aulin valinnat -näistä en luovu:

  1. hyvän ruuan ja juoman liitto
  2. matkailu
  3. ooppera

Seuraa Aulia Twitterissä: @aulihavas

Paltan henkilöstön kuulumisia löydät sosiaalisesta mediasta aihetunnisteella #paltalainen.