23.06.2020 -

Paltalainen tutuksi: Petri Laitisen ura logistiikan parissa alkoi ensimmäisestä kesätyöstä

, ,

Helsingin yliopistosta vuonna 1999 oikeustieteen maisteriksi valmistunut Petri on tehnyt uransa logistiikan parissa.

– Päädyin logistiikka-alalle kesätöiden kautta. Ensimmäinen kesätyöpaikkani, jossa pääsin hyödyntämään lakiopintojani, oli viiden kuukauden lakimiesharjoittelijan kesätyöpaikka Kotkassa satamaoperaattori Steveco Oy:ssä, Petri kertoo.

Ensimmäisen kesätyöpaikan jälkeen Petrin kesä- ja vakityöpaikat ovat olleet osa loogista jatkumoa kuljetusjuridiikan parissa. Hän on työskennellyt kahdessa vakuutusyhtiössä kuljetusoikeuteen, -vakuutuksiin ja -vahinkoihin erikoistuneena lakimiehenä sekä kahdessa eri kuljetusoikeuteen erikoistuneessa asianajotoimistossa asianajajana.

– Syksyllä 2007 siirryin asianajajan uralta Eteläranta 10:een Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliittoon (SHLL), jonka toimitusjohtajana aloitin tammikuussa 2008.

SHLL oli tuolloin Erityispalvelujen työantajaliiton (EPTL) jäsenyhdistys. Kun EPTL vuonna 2011 fuusioitui kolmen muun liiton kanssa Paltaksi, Petri siirtyi Paltan työntekijäksi ja samassa yhteydessä SHLL:stä tuli Paltan jäsenyhdistys.

Työpöydällä vaikuttamistyötä, työehtosopimuksia ja ilmastopolitiikkaa

”Paltassa elinkeinopoliittisen yksikön tehtävissä toimenkuvaani kuuluvat laajasti kaikki liikenteeseen ja logistiikkaan liittyvät asiat sekä myös palvelualojen ilmastopolitiikka.”

Paltassa Petri toimii logistiikan toimialapäällikkönä elinkeinopoliittisessa yksikössä. Lisäksi hän on Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliiton toimitusjohtaja. Aika näiden tehtävien parissa jakautuu puoliksi.

– Paltassa elinkeinopoliittisen yksikön tehtävissä toimenkuvaani kuuluvat laajasti kaikki liikenteeseen ja logistiikkaan liittyvät asiat sekä myös palvelualojen ilmastopolitiikka. Lisäksi huolinta-alan osalta osallistun alan työehtosopimustoimintaan toimialan tessejä neuvoteltaessa, hän kertoo.

– Omassa työssäni Paltassa ja sen jäsenyhdistys SHLL:ssä minua motivoivat tehtäväkuvien laajuus, monipuolisuus ja yhdistettävyys. Paltan työtehtäväni tukevat toimintaani SHLL:ssä ja toisin päin, Petri jatkaa.

Käytännössä Petrin työ näkyy Paltan jäsenille muun muassa kannanottoina Suomen liikenne- ja logistiikka-alan toimintaedellytysten turvaamiseksi esimerkiksi liikenteen verotuksen, infran ja ilmastoasioiden osalta. Kannanottojen lisäksi työhön kuuluu myös isompien julkaisujen työstäminen.

Tänä keväänä liikenteen ja logistiikan vähähiilisyystiekartan valmistelu on ollut keskeisenä hänen työlistallaan. Tie vähähiiliseen liikenteeseen ja logistiikkaan -tiekartta työstettiin Paltan, SHLL:n ja viiden muun järjestön yhteistyönä TEM:n ja LVM:n tiekarttatöiden tueksi, ja julkaistiin 16.6.

Veneily vastapainona työnteolle

Vastapainona työlle Petri harrastaa vapaa-ajallaan muun muassa veneilyä.

– Toukokuusta lokakuuhun lempiharrastukseni on veneily merellä. Itselläni on pieni moottorikäyttöinen matkavene, jonka kotisatamana on Tervasaari Helsingin Krunikassa.

Vapaa-aika kuluu veneilyn lisäksi monipuolisesti liikkuessa sekä omien 8- ja 6-vuotiaiden poikien jalkapalloharrastuksen edistämisessä.

Kolme asiaa, joista en luovu (perheen ja ystävien lisäksi):

  • Aamukahvi + Hesari
  • Veneily merellä
  • Äänikirjat

Seuraa Petriä Twitterissä: @petri_laitinen

Paltan henkilöstön kuulumisia löydät sosiaalisesta mediasta aihetunnisteella #paltalainen.