23.04.2020 -

Poikkeusaikojen selviytymisreseptit yleiseen jakoon

Poikkeusaikojen työelämätarinoita on lähdetty keräämään työmarkkinajärjestöjen aloitteesta. Mukaan on saatu Työterveyslaitos, jonka sivustolle tarinoita kootaan. Tarkoituksena on koota yhteen kuvauksia muun muassa siitä, miltä uusi arki työpaikoilla tuntuu ja näyttää, miten liiketoimintaa on saatu mukautettua yrityksen toiminnan, tuotannon ja työpaikkojen varmistamiseksi ja miten työt on organisoitu uudelleen niin, ettei työntekijöitä tarvitsisi lomauttaa tai irtisanoa. Monet yritykset ovat myös panostaneet työntekijöiden hyvinvoinnin ja jaksamisen edistämiseen sekä uudenlaisten johtamis- ja esimieskäytäntöjen kehittämiseen.

Kerro meille, miten oma työpaikkasi pärjää koronakuukausina. Koronan ei tarvitse olla katastrofi, vaikeuksista noustaan entistä vahvempina!

Sivustolla www.ttl.fi/koronatarinat voit kertoa oman organisaatiosi selviytymistarinan. Se voi olla iso tai pieni asia, hyvä käytäntö tai toivoa ja uskoa herättävä idea tai teko. Sivustolle kootuista esimerkeistä voit saada ideoita oman yrityksesi toiminnan kehittämiseen tai jakaa näkemyksiä siitä, millä muutoksilla ja mukautuksilla toimintaa voidaan jatkaa poikkeuksellisen vaikeissa olosuhteissa.

Tarinoissa löytyy esimerkkejä digiloikista, etätyön uusista muodoista, kanssakäymistä edellyttävän toiminnan suojakeinoista sekä siitä, miten synkkä tilanne voidaan jopa kääntää organisaation vahvuudeksi.

Kerro meille, miten oma työpaikkasi pärjää koronakuukausina. Koronan ei tarvitse olla katastrofi, vaikeuksista noustaan entistä vahvempina!

Työmarkkinajärjestöjen ja TTL:n hanke on osa Työn ja työhyvinvoinnin kehittämisohjelmaa, jossa ovat mukana myös EK ja sen jäsenliitot.

Koronatarinat: www.ttl.fi/koronatarinat

Lisätietoja: