25.11.2022 -

Tartu hetkeen ­- Maailman suurimman etäTET:in palvelualojen päivässä opittiin heittäytymään

,

Talous ja Nuoret TATin koordinoimaan Maailman suurin etäTEt -viikkoon osallistui yli 6000 yläkoululaista ja toisen asteen opiskelijaa ympäri Suomen. EtäTET-viikolla nuoret pääsivät tutustumaan laajasti työelämään eri aloilla: mukana järjestäjinä olivat Paltan lisäksi Finanssiala, Kemianteollisuus, Energiateollisuus, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa sekä Kaupan liitto. Viikon aikana oppilaat tutustuvat työelämään eri aloja edustavien yritysten johdolla. Torstaina 24.11. oli palvelualojen päivä.

Palvelualojen päivän kantava teema ja viesti nuorille oli, että hetkeen kannattaa tarttua, eikä urapolku useinkaan ole suora polku, vaan maisema, jossa on monia mutkia ja ulottuvuuksia. Nuorena ei tarvitse vielä tarkkaan tietää, minne päätyy isona. Mahdollisuuksiin kannattaa tarttua ja uskaltaa sanoa, että osaa ja opettelee. Silloin uramaisema avartuu ja löytää itsensä mielenkiintoisista paikoista ja työtehtävistä. Päivän aikana kuultiin uratarinoita Paltasta, sekä jäsenyrityksistämme DNA:lta, YLE:ltä ja DBSchenkeriltä.

Nuoret olivat yllättyneitä siitä, kuinka erilaisia ammatteja palvelualoilla on tarjota. Ja onhan meillä; palvelualat työllistävät yli miljoona ihmistä. Perinteiset palvelualat nuoret tunnistivatkin hyvin etukäteen ja moni niistä on heille tuttu esimerkiksi ensimmäisen kesätyöpaikan takia. Palvelualat työllistävät, mutta kärsivät myös työvoimapulasta, siksi vetovoimatyö on Paltalle tärkeää ja tähän sektoriin osui myös etäTET.

­­ꟷ EtäTET:in konsepti on loistava ja nyt Suomessa on tuhansia nuoria, jotka saivat oikeita tietoja työelämästä, uravaihtoehdoista ja palvelualasta. On tärkeää, että nuorilla on tietoa siitä, millaisia ammatteja palvelualoilla on olemassa ja miten niihin pääsee. Palvelualat tarvitsevat tulevaisuudessa valtavan määrän uusia työntekijöitä” sanoo Paltan johtava asiantuntija Milka Kortet.

ꟷ Päivä oli todella onnistunut, nuoret osallistuivat aktiivisesti keskusteluun ja kysyivät vierailtamme työelämästä ja työpaikoista. Tapahtuma on hieno mahdollisuus ja tarjoaa myös mukana olevien liittojen jäsenyrityksille mahdollisuuden rakentaa tulevaisuuden työelämää yhdessä nuorten kanssa, kertoo päivän suunnittelusta Paltassa vastannut viestinnän suunnittelija Nina Sillantaka.

Milka Kortet

Johtava asiantuntija, Elinkeinopolitiikka

Koulutus ja osaaminen

milka.kortet@palta.fi

Nina Sillantaka

Viestinnän asiantuntija, Elinkeinopolitiikka, Viestintä ja vastuullisuus

Vaikuttajaviestintä, mediaviestintä

nina.sillantaka@palta.fi