25.02.2022 -

Venäjä-pakotteet – hyötytietoa palveluyrityksille

,

Päivittyvä uutinen, päivitetty 27.2.2023

Päivitämme tälle sivulle tietoa Venäjälle asetetuista pakotteista sekä niitä koskevista yrityksille tärkeistä tietolähteistä.

Euroopan unioni asetti 25. helmikuuta 2023 uusia pakotteita vastauksena Venäjän jatkuviin hyökkäyksiin Ukrainan siviilikohteita ja kriittistä infrastruktuuria vastaan. Kymmenennessä pakotepaketissa laajennetaan vientikieltoja kriittiselle teknologialle, teollisuustuotteille ja kaksikäyttötuotteille. Lisäksi EU ottaa käyttöön uusia toimia pakotteiden kiertämisen estämiseksi. Lue lisää ulkoministeriön tiedotteesta.

Hyödyllisiä linkkejä


EU:n komission QA-vastaukset pakotteita koskien

Q&A-vastauksia: Exit Venäjältä

EK:n Työstä turvaa -hanke auttaa Suomeen saapuneita Ukrainan pakolaisia työllistymään EK:n ja sen liittojen jäsenyrityksissä.

EU:n pakotteet on valmisteltu yhdessä Britannian ja Yhdysvaltojen kanssa. Suomi on mukana pakoterintamassa. Voimaan tulleiden pakotteiden virallinen sisältö löytyy Euroopan unionin sivuilta ja aikajana suomeksi pakotteista näiltä EU:n sivuilta.

Elinkeinoelämän arviot pakotteista löydät EK:n sivuilta. EK:n pakote-infopaketista löytyy lisätietoa myös Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian Venäjälle asettamista pakotteista, joista yritysten on tärkeää olla tietoisia. EK:n sivustoa on päivitetty 7.10. EU:n 8. pakotepaketin tiedoilla. EK:n dashboardista löydät ajantasaisia lukuja Venäjän taloudesta.

EK:n sivuilta löydät myös Q&A-vastauksia yritysten kysymyksiin pakotteista.

Finanssiala ry:n sivuilta löydät finanssisektoriin liittyvää tietoa pakotteista ja Venäjä-tilanteesta

Voimassa olevista pakotteista löydät tietoa myös Ulkoministeriön pakote-sivuilta sekä Tullin uutishuoneesta.

Valtioneuvoston Ukraina-sivustolta löydät tietoa pakotteiden lisäksi mm. turvallisuudesta ja huoltovarmuudesta. Ulkoministeriön sivuilta löydät kootusti myös laajemmin tietoa Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ja mm. Suomen antamasta tuesta Ukrainalle.

Uudet EU-pakotteet julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Lisätietoa:

Johtaja Tatu Rauhamäki, +358 50 521 2907, tatu.rauhamaki@palta.fi
Palvelualojen työnantajat Palta ry

Tatu Rauhamäki

Johtaja, Elinkeinopolitiikka

Yksikön johtaja

tatu.rauhamaki@palta.fi