17.11.2023 -

Vierailulla oikeustieteen opiskelijoiden luona Rovaniemellä

,

Viime vuosien aikana työmarkkinajärjestöissä on käynyt kuhina, kun monet asiantuntijat ovat joko siirtyneet eläkkeelle tai muihin tehtäviin. Työoikeudellisen sääntelyn lisääntyessä työoikeudelliselle asiantuntemukselle onkin kysyntää. Tämä kehitys on näkynyt myös Paltassa, ja viimeisen parin-kolmen vuoden aikana meillä on aloittanut useita nuoria työmarkkina-asiantuntijoita.

Tämän kehityksen jatkuessa työmarkkinajärjestöissä on tulevaisuudessakin tarvetta uusille asiantuntijarekrytoinneille. Melko vastikään valmistuneina nuorina juristeina koemme, että työmarkkinatoiminta jäi opiskeluaikoina melko vieraaksi opiskelijalle. Työmarkkinajärjestöjen, kuten Paltan, pitääkin aktiivisesti tuoda itseään esille potentiaalisena työnantajana tuleville juristeille. Tätä työtä teimme käydessämme marraskuun alussa kertomassa työmarkkinatoiminnasta ja työnantajaliitossa työskentelemisestä Rovaniemellä oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Artikla ry:n jäsenille suunnatulla ekskursiolla.

Ekskursiolla kerroimme käytännönläheisesti työmarkkinajärjestelmästä, Paltasta sekä nuoren työmarkkinajuristin työstä. Nuorena asiantuntijana Paltassa työskennellessä parhaita asioita ovat mahdollisuus osallistua työehtosopimusneuvotteluihin, työskennellä tiiviisti jäsenyritysten kanssa, oppia ja kehittyä monipuolisten tehtävien kautta sekä erityisesti mukavat työkaverit. Näiden asioiden toivomme välittyneen myös ekskursiolla olleille opiskelijoille.

Meidän ekskursion pitäjien näkökulmasta parasta visiitillä Artiklan toimitilalle Toipparille oli tietysti tutustuminen tämän päivän opiskelijoihin, vaikka omista opiskeluvuosistamme ei olekaan kovin pitkää aikaa. Saimme kuulla opiskelijoiden ajatuksia opiskeluista ja työelämästä – saatiinpa sopivasti haastamistakin opiskelijoiden osuvilla kysymyksillä. Nykyiset oikeustieteen opiskelijat ovat rohkeita ja itsenäisiä, ja heidän kanssaan oli mukavaa jutella. Monista heistä kuulemme varmasti vielä.

Kiitos Artikla ry:lle erinomaisesta yhteistyöstä ekskursion järjestämisessä sekä lämpimästä vastaanotosta! Käymme mieluusti tapaamassa opiskelijoita myös jatkossa.

Opiskelijoille työmarkkinatoiminnasta olivat kertomassa Paltan työmarkkina-asiantuntijat Jukka Aho, Sara Välimaa ja Mikko Saarinen

Paikan päällä Toipparilla oli runsaasti opiskelijoita kuuntelemassa ja keskustelemassa.