Elokuva- ja TV-tuotantoalalle on valmistunut työsuojeluopas Työturvallisuuskeskuksen, työmarkkinajärjestöjen ja muiden alan toimijoiden yhteishankkeena. Palvelualojen työnantajat Palta oli yhtenä keskeisenä toimijana työsuojeluhankkeessa, josta sovittiin elokuva- ja TV-tuotantoja koskevassa työehtosopimuksessa.

– Tavoitteemme oli luoda alalle yhteinen opas, johon on koottu laajemmin eri läheistä työsuojeluun liittyviä asioita. Alalla on omat erityispiirteensä ja ajanmukaisille ohjeille oli tarvetta. Olemme hyvin tyytyväisiä, että nyt ohjeisto on kaikkien alalla työskentelevien hyödynnettävissä, Paltan asiantuntija Heidi Aho sanoo.

Aho kiittelee myös hyvin sujunutta yhteistyötä eri osapuolten välillä.

– Hanke käynnistettiin vuonna 2018 ja sitä vietiin hyvässä hengessä eteenpäin. Pidämme tärkeänä, että alan kehitystä tehdään yhdessä alan toimijoiden kesken.

Elokuva- ja TV-tuotantoalan työsuojeluopas on tarkoitettu alan työnantajille, työsuojelutehtävissä toimiville, työntekijöille, asiantuntijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Opas ja muut hankkeessa tuotetut aineistot on koottu Työturvallisuuskeskuksen verkkosivuille.

Lisätietoja:

Heidi Aho

Asiantuntija

OTM