Jäsenpalvelut

Palta – työnantajan oikea käsi


Palta tarjoaa jäsenilleen monia arkea sujuvoittavia palveluja. Annamme työehtosopimuksiin ja työlainsäädäntöön liittyvää neuvontaa, koulutamme ja konsultoimme. Vaikutamme yhteiskunnalliseen päätöksentekoon, jotta Suomi tarjoaisi mahdollisimman hyvät edellytykset palveluyritysten kestävälle kasvulle ja menestykselle. 

Paltan jäsen on jäsenmaksun maksettuaan oikeutettu käyttämään kaikkia liiton tarjoamia palveluita. Valtaosa Paltan tarjoamista palveluista on maksuttomia. Maksuttomien palveluiden lisäksi jäsenet voivat hyödyntää Paltalex Oy:n tarjoamia oikeudenkäynti-, konsultointi- ja koulutuspalveluja edulliseen jäsenhintaan. 

Neuvottelemme ja uudistamme

Neuvottelemme noin puolet kaikista työehtosopimuksista. Haluamme luoda Suomeen kilpailukykyiset työmarkkinat. Uudistamme työelämää ja edistämme paikallista sopimista.

Tutustu työmarkkinatoimintaamme

Koulutamme ja kehitämme

Tarjoamme jäsenillemme käytännön apua ja neuvontaa HR-­ ja TES­-asioissa neuvonnasta oikeudenkäynteihin. Tiedotamme ja koulutamme työsuhdelainsäädännön soveltamisesta ja muutoksista.

Asiantuntijoiden yhteystietoihin

Viestimme ja vaikutamme

Vaikutamme siihen, että palvelualojen ääni kuuluu poliittisessa päätöksenteossa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa. Viestimme moni­puolisesti erilaisille kohderyhmille.

Tutustu vaikuttamisen teemoihimme

Jaamme tietoa ja verkotamme

Tuotamme tietoa jäsenyritystemme käyttöön palvelualojen kehityksestä, palveluviennistä, suhdanteista ja työmarkkinoista. Tarjoamme jäsenillemme tilaisuuksia ja työryhmiä verkottumiseen ja vertaissparraukseen.

Tutustu valiokuntiimme ja työryhmiimme

Oikeudenkäyntipalvelut

Oikeudenkäyntipalveluiden osalta työehtosopimusten tulkintariitoihin ja työrauha-asioihin liittyvät asianajopalvelut työtuomioistuimessa sisältyvät jäsenmaksuun. Muut oikeudenkäyntipalvelut ovat yleensä maksullisia.

Paltapalvelu

Jäsenemme saavat pääsyn Paltapalveluun, joka on jäsenillemme tarkoitettu tietopankki, josta löytyy mm. hyötytietoa työnantajille, ajankohtaisia työelämäuutisia sekä mallilomakkeita ja -pohjia.

Paltapalvelu

Paltalex Oy apunasi

Paltan jäsenenä pääset hyödyntämään Paltalexin palveluita jäsenhinnalla. Paltalex tarjoaa muun muassa Paltan asiantuntijoiden ja yhteistyökumppaneiden järjestämiä työelämään ja työlainsäädäntöön liittyviä avoimia ja yrityskohtaisia koulutuksia, oikeudenkäyntipalveluita riita- ja rikosasioissa sekä jäsenneuvontaa laajempaa yrityskonsultointia.

Hakemus Paltan jäseneksi

Lähetä täytetty hakemus osoitteeseen info@palta.fi.

Jäsenhakemus