Lakko Yhtyneet Medix Labroratoriot Oy:ssä peruuntuu

Tehy ja Super ovat ilmoittaneet, että ensi viikolle ilmoitettu lakko Yhtyneet Medix Labroratoriot Oy:ssä peruuntuu.

Tehy ja SuPer ilmoittivat aiemmin viikon mittaisesta lakosta Yhtyneet Medix Labroratoriot Oy:ssä 15. – 22.1.2018. Työnantaja ja työntekijät ovat löytäneet yhdessä paikallisesti ratkaisun erimielisyyttä aiheuttaneisiin kysymyksiin, joten ensi viikolle suunniteltu lakko peruuntuu.

Lisätiedot:
työmarkkinapäällikkö Olli Nurminen, Palta, p. 040 730 8599

Palta on palvelualoja edustava elinkeino- ja työmarkkinajärjestö ja EK:n toiseksi suurin jäsenliitto. Paltalla on 1 900 jäsentä, jotka toimivat logistiikan, informaation ja viestinnän, huollon ja kunnossapidon, yritys- ja asiantuntijapalvelujen, hallinnon ja tukipalvelujen sekä viihteen ja virkistyksen toimialoilla. Palta vastaa myös finanssialan työmarkkinatoiminnasta.

Lisää aiheesta

Rahoitusalan viikonlopputyö: Asiakaspalvelun toimittava kaikissa olosuhteissa

Rahoitusalan tes-neuvotteluja on käyty jo neljä kuukautta, jona aikana palkansaajapuoli on järjestänyt kaksi kahden päivän lakkoa. Myös ylityökielto on ollut voimassa pitkään. Valtakunnansovittelija esitti 31.1.2018 kiistaan molempien osapuolten vaatimuksia huomioivan sovintoesityksen, jonka Ammattiliitto Pro ja Ammattiliitto Nousu hylkäsivät viime perjantaina. Finanssiala ry (FA), Palvelualojen työnantajat Palta ry sekä ylempiä toimihenkilöitä edustava YTN olisivat sovintoesityksen hyväksyneet. Kiistaa on käyty erityisesti viikonlopputyön järjestämisestä.