Palvelualat Suomessa

Palvelualat Suomessa

Työllisyyden ja viennin kasvu syntyvät palveluista

Yksityiset palvelut ovat Suomen suurin työllistäjä. Yksityiset palvelut ilman kauppaa työllistävät yli miljoona ihmistä, ja myös valtaosa uusista työpaikoista syntyy palvelualoille. Palvelualat tuottavat merkittävän osan BKT:stä ja muodostavat ison osan viennistä.

Palvelukauppa kasvaa nopeasti

Palvelukauppa on kasvanut maailmalla perinteistä tavarakauppaa nopeammin jo yli vuosikymmenen ajan, ja myös Suomen viennin kasvusta valtaosa on tullut 2000-luvulla palveluista. Palveluissa on korkea kotimaisuusaste, ja niiden tuottamasta arvonlisästä suuri osuus jää Suomeen.

Palvelualat Suomessa

Palvelut työllistävät

0 %

koko yksityisestä sektorista

Palvelualat

0 %

Suomen BKT:stä

Suomen viennin arvosta

0 %

on palveluvientiä

Yksityiset palvelut ovat monipuolinen kenttä.

Palveluiden toimialat

Yksityiset palvelut ovat laaja ja monipuolinen kenttä erilaisia toimialoja, jotka työllistävät yhteensä yli miljoona ihmistä Suomessa. Tutustu yksityisiin palvelutoimialoihin tarkemmin ohessa.

Paltan suhdannekatsaukset tarkastelevat yksityisten palveluiden kehitystä.

Suhdannekatsaukset

Palta julkaisee kaksi kertaa vuodessa syksyllä ja keväällä suhdannekatsauksen yksityisten palveluiden kehityksestä ja näkymistä.

Robottiekonomisti Palbot koostaa automaattisesti palvelualojen tunnuslukuja.

Robottiekonomisti Palbot

Robottiekonomisti Palbot koostaa automaattisesti sivuillemme aina ajan tasalla olevat tiedot palvelualojen keskeisistä talousluvuista.

Palta julkaisee tutkimuksia, kyselyitä ja julkaisuja palvelutaloudesta.

Tutkimukset ja julkaisut

Julkaisumme käsittelevät muun muassa palvelutaloutta, digitalisaatiota ja työelämän osaamistarpeita. Sivulta löydät muun muassa kaikki Paltan tutkimukset, kyselyt ja muut julkaisut.