15.06.2022 -

Paltalex: Työelämän tietosuojan perusteet

Tietosuoja-asiat ovat jälleen nousseet pinnalle mm. koronapandemian ja erilaisten tietomurtotapausten yhteydessä. Tietosuojan merkitystä työnantajille ei voi liikaa korostaa, sillä tietosuojalainsäädännön vastainen henkilöstön henkilötietojen käsittely on ankarasti sanktioitu. Tule kuulemaan, mitä työnantajan tulisi ottaa huomioon erilaisissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä prosesseissaan.  

Tässä Paltalexin koulutuksessa käydään läpi ajankohtaisten työelämän tietosuojaan liittyvien asioiden lisäksi työsuhteen elinkaareen liittyviä tietosuojakysymyksiä liittyen esimerkiksi rekrytointiin, työsuhteen muutostilanteisiin sekä työsuhteen päättämiseen.  

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia aiheita:

  • Mitä henkilötietoja työnantaja saa käsitellä työntekijöistään? 
  • Millä käsittelyperusteilla työnantaja saa käsitellä työntekijöidensä henkilötietoja? 
  • Kuinka kauan työnantaja saa säilyttää henkilöstönsä henkilötietoja? 
  • Erityiset henkilötietoryhmät työelämässä – mitä työnantajan tulee huomioida? 
  • Miten työntekijöiden terveydentilatietoja kuuluu käsitellä? 
  • Koronavirus ja terveydentilatiedot – mitä työnantajan pitää ottaa huomioon? 
  • Kuka organisaatiossa saa käsitellä työntekijöiden henkilötietoja?  
  • Rekisteröidyn oikeudet ja työelämä – voiko työntekijä pyytää työnantajaa poistamaan kaikki itseään koskevat tiedot? 
  • Kameravalvonta, kulunvalvonta ja muu tekninen valvonta – sallittua vai ei? 

Koulutus on suunnattu organisaation esimiehille, HR-asiantuntijoille ja muille henkilöstön henkilötietoja käsitteleville organisaation tahoille. Kouluttajina toimivat Paltan työmarkkina-asiantuntijat Mikko Saarinen ja Jukka Aho.

Koulutus nauhoitetaan ja linkki tallenteeseen jaetaan ilmoittautuneille. Tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa.

Aika ja paikka:

  • Tiistai 25.10 klo 9-12 (viimeinen ilmoittautumispäivä 18.10.)
  • Hybriditilaisuus – Paltan toimisto ja webinaari