14.12.2021 -

Paltalex: Työelämän tietosuojan perusteet

Tietosuoja-asiat ovat jälleen nousseet pinnalle mm. koronapandemian ja erilaisten tietomurtotapausten yhteydessä. Tietosuojan merkitystä työnantajille ei voi liikaa korostaa, sillä tietosuojalainsäädännön vastainen henkilöstön henkilötietojen käsittely on ankarasti sanktioitu.  

Koulutuksessa käydään läpi ajankohtaisten työelämän tietosuojaan liittyvien kysymysten lisäksi työsuhteen elinkaareen liittyviä tietosuojakysymyksiä (mm. rekrytointi, työsuhteen muutostilanteet, työsuhteen päättäminen jne.) Tule kuulemaan, mitä työnantajan tulisi ottaa huomioon erilaisissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä prosesseissaan.  Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia aiheita:  

  • Mitä henkilötietoja työnantaja saa käsitellä työntekijöistään? 
  • Millä käsittelyperusteilla työnantaja saa käsitellä työntekijöidensä henkilötietoja? 
  • Kuinka kauan työnantaja saa säilyttää henkilöstönsä henkilötietoja? 
  • Erityiset henkilötietoryhmät työelämässä – mitä työnantajan tulee huomioida? 
  • Miten työntekijöiden terveydentilatietoja kuuluu käsitellä? 
  • Koronavirus ja terveydentilatiedot – mitä työnantajan pitää ottaa huomioon? 
  • Kuka organisaatiossa saa käsitellä työntekijöiden henkilötietoja?  
  • Rekisteröidyn oikeudet ja työelämä – voiko työntekijä pyytää työnantajaa poistamaan kaikki itseään koskevat tiedot? 
  • Kameravalvonta, kulunvalvonta ja muu tekninen valvonta – sallittua vai ei? 

Koulutus on suunnattu organisaation esihenkilöille, HR-asiantuntijoille ja muille henkilöstön henkilötietoja käsitteleville organisaation tahoille.  

Kouluttajana toimii juristi Anna Huusko.

Paltalexin kevään koulutukset pyritään järjestämään hybriditapahtumina. Ilmoittautumisen yhteydessä valittavissa osallistutko paikan päällä vai etänä. Jos koronatilanne pahenee, koulutukset järjestetään ainoastaan webinaareina.

Koulutus nauhoitetaan ja linkki tallenteeseen jaetaan ilmoittautuneille.

Aika ja paikka:

  • Keskiviikko 9.3. klo 9-12 (viimeinen ilmoittautumispäivä 2.3.)
  • Hybriditilaisuus – Paltan toimisto ja webinaari