30.03.2022 -

ERTO ilmoitti vuorokauden lakosta huolinta-alalle

, , , ,

Toimihenkilöliitto ERTO antoi 30.3.2022 huolinta-alan toimihenkilöitä koskevan, reilun vuorokauden mittaisen lakkovaroituksen. Työnseisauksen on ilmoitettu alkavan 13.4.2022 klo 18:00 ja päättyvän 14.4.2022 klo 23:59.

Palvelualojen työnantajat Palta toivoo, että yhteinen ratkaisu olisi löydettävissä neuvotteluteitse ilman työtaistelutoimia.

– Palta on esittänyt ERTOlle yleisen linjan mukaista palkkaratkaisua, mutta toistaiseksi osapuolten näkemykset ovat erilaiset palkkamallista, Paltan asiantuntija Kaisa Lakovaara sanoo.

Mikäli lakko toteutuu, jokainen työntekijä päättää itse, osallistuuko hän lakkoon vai ei. Tämä koskee myös ERTOn jäseniä, eli myös heillä on oikeus tehdä työnsä ja saada palkkansa normaalisti. Mitään työntekijöihin kohdistettuja painostustoimenpiteitä ei työpaikoilla tule hyväksyä.

Palta ja ERTO ovat helmikuusta lähtien käyneet neuvotteluita huolinta-alan toimihenkilöitä koskevan työehtosopimuksen uusimisesta. Työehtosopimuksen edellinen sopimuskausi on päättymässä 31.3.2022. Lakkovaroituksen vuoksi neuvotteluita jatketaan nyt valtakunnansovittelijan johdolla.

Lisätiedot:

Asiantuntija Kaisa Lakovaara, 040 502 5860, kaisa.lakovaara@palta.fi
Palvelualojen työnantajat Palta ry

Kaisa Lakovaara

Johtava asiantuntija, Työmarkkinat

Informaatiologistiikka-ala, postiala

kaisa.lakovaara@palta.fi