03.01.2019 -

Kiista lennonjohtajien kanssa jatkuu – huominen lakko toteutuu

, ,

– Lennonjohtajat ovat kantaneet sovittelijan pöydälle paljon asioita. Tästä johtuen on vaikeaa nähdä, että riitaan löytyisi nopeaa ratkaisua. Tilanne on valitettava kaikkien kannalta. Olisimme toivoneet, että uusi työehtosopimus olisi saatu aikaiseksi jo ajat sitten, Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto toteaa.

Työehtosopimusneuvottelut SLJY:n kanssa aloitettiin jo vuoden 2017 syksyllä. Vanhan sopimuksen voimassaolo päättyi 30.11.2017, josta lähtien lennonjohtajat ovat olleet ns. sopimuksettomassa tilassa. Joulun alla SLJY ilmoitti käynnistävänsä viikoittaisten lakkojen sarjan, joista ensimmäinen toteutuu huomenna 4.1.2019 Lennonjohtajien lakkoilmoitus siirsi neuvottelut Bulevardille, valtakunnansovittelijan toimistoon. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alalla on ollut voimassa jo pidempään.

– On harmittavaa, että neuvottelut SLJY:n kanssa pitkittyvät kerta toisensa jälkeen. Myös edellistä varsinaista TES-ratkaisua neuvoteltiin noin vuosi. Tästä ajasta valtakunnansovittelijan toimistolla vietettiin puoli vuotta. Ikävää, että vastaava kuvio toistuu kierroksesta toiseen. Tämä on täysin poikkeuksellista normaaleihin sopimusaloihin verrattuna, Tuomas Aarto jatkaa.

Meneillään olevat neuvottelut koskevat n. 210 lennonjohtajan työehtoja.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Tuomas Aarto, puh. 040 152 0073