10.05.2022 -

Onko Prolla halua sopia ICT-alan työriita? – Sovittelu jatkuu lauantaina, Palta odottaa Prolta ratkaisuhakuisempaa asennetta

, , ,

ICT-toimihenkilöiden lakko jatkuu kolmatta viikkoa. Työriidan sovittelu Palvelualojen työnantajat Paltan ja Ammattiliitto Pron välillä jatkuu valtakunnansovittelijan toimistossa lauantaina 14.5. klo 13.00. Pro aloitti alalla maanantaina 9.5. jo toisen kaksi viikkoa kestävän lakon. Työntekijäliitto antoi alalle sunnuntaina myös kolmannen lakkoilmoituksen ajalle 23.5.–5.6.

Palta on tyrmistynyt Pron jääräpäisestä lakkoilusta ja haluttomuudesta löytää kiistaan ratkaisu. Alan työehdot eivät ratkea lakkoilemalla, vaan yhdessä asioista sopimalla.

– Sovittelija on antanut jo kaksi sovintoesitystä, jotka Pro on tyrmännyt. Työnantajapuoli on ollut valmis tekemään kompromisseja ja hyväksymään esitetyistä sovintoehdotuksista molemmat, Paltan työmarkkinajohtaja Minna Ääri sanoo.

– Sovintoesityksistä jälkimmäinen sisälsi vielä ensimmäistä enemmän Pron esittämiä elementtejä, joissa Palta olisi ollut valmis tulemaan vastaan sovun saamiseksi aikaan. Vaikuttaakin siltä, että Prolla ei ole aidosti halua sopia työriitaa, vaan se hyödyntää tilannetta omien järjestöpoliittisten tavoitteidensa saavuttamiseksi. Rakentava neuvottelukulttuuri edellyttää vastaantuloa molemmilta osapuolilta. Odotamme Prolta nyt aitoa tahtoa ratkaista kiista ja päästä alan työehdoista vihdoin sopuun, Ääri jatkaa.

Mistä sovittelussa on kyse?

Lue tarkemmin koosteemme kysymyksistä ja vastauksista ICT-alan toimihenkilöiden sovitteluun liittyen.

Lisätiedot:

Työmarkkinajohtaja Minna Ääri, 040 559 0833, minna.aari@palta.fi
Palvelualojen työnantajat Palta ry

Asiantuntija Heidi Aho, 040 594 7098, heidi.aho@palta.fi
Palvelualojen työnantajat Palta ry

Minna Ääri

Johtaja, Työmarkkinat

Yksikön johtaja

minna.aari@palta.fi

Heidi Aho

Asiantuntija, Työmarkkinat

Elokuva- ja TV-tuotantoala, energia-ICT-verkostoala, luottotieto- ja perintäala

heidi.aho@palta.fi