10.02.2020 -

Palta ihmettelee taloushallintoalalle annettua lakkovaroitusta

, ,

Toimihenkilöliitto ERTO ry ja Ammattiliitto Pro ry ilmoittivat 10.2.2020 lakkovaroituksesta taloushallintoalalle. Työnseisauksen on ilmoitettu koskevan työvuoroja, jotka alkavat torstain 27.2.2020 ja keskiviikon 4.3.2020 välillä Palvelualojen työnantajat Palta ry:n jäsenyrityksissä sekä erillisessä liitteessä mainituissa yrityksissä.

Toimenpiteellä ammattiliitot ilmoittavat pyrkivänsä vauhdittamaan Paltan kanssa käynnissä olevia työehtosopimusneuvotteluita. Palta ihmettelee neuvotteluiden äkillistä keskeyttämistä ja painostusta nopeaan ratkaisuun.

– Alan työehtosopimusneuvotteluita on käyty hyvässä hengessä, mutta neuvottelutulosta ei vielä ole saavutettu. Muun muassa kilpailukykysopimuksen mukainen työajan pidentäminen on ollut neuvotteluissa hiertävä asia. Muille aloille jo syntyneet työehtosopimukset osoittavat, että kiky-työajanpidennyksille voidaan hakea vaihtoehtoisia ratkaisuja. Ratkaisut ovat kuitenkin aina toimialakohtaisia, eikä yhden toimialan mukainen malli suoraan ole sovellettavissa muualla. Nämä ovat kuitenkin kysymyksiä, jotka osapuolet olisivat neuvotteluteitse kyenneet ratkaisemaan, jos Erto ja Pro olisivat olleet valmiita etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja kikylle, Paltan neuvottelujohtaja Olli Nurminen arvioi.

– Lakkovaroituksesta johtuen taloushallintoalan neuvotteluita jatketaan nyt valtakunnansovittelijan johdolla. Paltan tavoitteena on ratkaisu, joka säilyttää alan kilpailukyvyn ennallaan.

Lisätiedot:

Olli Nurminen, p. 040 730 8599
Neuvottelujohtaja
Palvelualojen työnantajat Palta ry