21.05.2021 -

Palta ja SLJY hyväksyivät lennonjohtajien työehtosopimuksen

, ,

Palvelualojen työnantajat Palta ry
Suomen Lennonjohtajien Yhdistys SLJY ry
Fintraffic Lennonvarmistus Oy

Palta ja SLJY hyväksyivät lennonjohtajien työehtosopimuksen

Lennonjohtajien työehtosopimuksen sopimusosapuolet Palvelualojen työnantajat Palta ja Suomen Lennonjohtajien Yhdistys SLJY ovat 21.5.2021 sopineet kolmevuotisesta työehtosopimusratkaisusta. Työehtosopimus uusittiin ajalle 19.5.2021–30.4.2024.

– Työehtosopimusneuvottelut ja solmittu työehtosopimus ovat osoitus lennonjohtajien rakentavasta vastuunkannosta keskellä ilmailun historian suurinta kriisiä. Ratkaisu tukee sekä Fintraffic Lennonvarmistus Oy:n kilpailukykyä EU:n suorituskykytavoitteita tavoiteltaessa, että lennonjohtajien työllistymistä tulevaisuudessa, toimitusjohtaja Raine Luojus Fintraffic Lennonvarmistus Oy:stä toteaa.

– Saavutettu työehtosopimusratkaisu on tasapainoinen kokonaisuus osapuolille ottaen huomioon yrityksen erittäin vaikean tilanteen koronapandemian keskellä. Olemme tyytyväisiä, että löysimme yhteisen ratkaisun, joka luo vakautta ilmailualalle koronapandemiasta toivuttaessa, neuvottelujohtaja Hanne Salonen Paltasta sanoo.

Kolmevuotinen sopimuskausi tuo ennakoitavuutta ja mahdollistaa pitkäjänteisen työskentelyn yhtiön negatiivisen talouskehityksen suunnan muuttamiseksi ja auttaa koko toimialan palautumisessa nykyisestä kriisistä.

– Neuvottelun lähtökohta oli alun alkaen hyvin vaikea; olen tyytyväinen, että tästä huolimatta pääsimme työehtosopimusratkaisuun, joka on oikeudenmukainen ja tasapainoinen. Saavutettu sopimus kantaa koronapandemian aiheuttaman kriisin yli ja mahdollistaa työyhteisömme kehittämisen yhdessä työnantajamme Fintraffic Lennonvarmistus Oy:n kanssa, toteaa SLJYn pääluottamusmies Katariina Syväys.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Raine Luojus, p. 040 766 0042
Fintraffic Lennonvarmistus Oy

Neuvottelujohtaja Hanne Salonen, p. 040 520 4877
Palvelualojen työnantajat Palta ry

Katariina Syväys, p. 045 882 5308
Suomen Lennonjohtajien Yhdistys SLJY ry