17.03.2021 -

Palta tuomitsee RAU:n mielenilmaisun laittomana – junaliikenteen pysähtyminen vaikeuttaa matkustajien pandemia-arkea kohtuuttomasti

, , ,

Rautatiealan unioni RAU on ilmoittanut lähijuniin vaikuttavasta laittomasta mielenilmauksesta. Helsingin ja Riihimäen veturinkuljettajat eivät saavu torstaina ja perjantaina 18.-19.3. alkaviin työvuoroihin, minkä vuoksi kaikki HSL:n ja VR:n lähijunat perutaan torstailta ja perjantailta.

RAU:n mielenilmaisu on laiton, sillä alalla on voimassa oleva työehtosopimus.

Syyksi mielenilmaukselle RAU ilmoittaa HSL-liikenteen kesäkuussa 2021 alkavan uuden sopimuskauden tuomat muutokset työn tekemiseen. VR voitti viime keväänä kilpailutuksen HSL-lähijunaliikenteen operoinnista ja kunnossapidosta vuodesta 2021 eteenpäin.

Palvelualojen työnantajat Palta pitää RAU:n toimintaa vastuuttomana.

– Työtaistelun vaikutukset ovat mittavat, ja aiheuttavat kohtuutonta haittaa pääkaupunkiseudun liikenteelle ja matkustajille. Koronapandemian aikana joukkoliikennettä käyttävät pääosin he, joiden on pakko päästä liikkumaan. Muun muassa torstaina ja perjantaina järjestettäviin ylioppilaskirjoituksiin matkustaville oppilaille tilanne on todella ikävä, sanoo neuvottelujohtaja Pasi Vuorio Paltasta.

Kaukoliikenteen junat ajetaan normaalisti. Mielenilmaisu ei vaikuta myöskään VR:n tavaraliikenteeseen. Ajantasainen liikennetilanne löytyy VR:n verkkosivuilta:  https://www.vr.fi/junaliikenne-nyt

Lisätietoja:

Neuvottelujohtaja Pasi Vuorio, puh. 040 094 9082
Palvelualojen työnantajat Palta ry

Pasi Vuorio

Neuvottelujohtaja, Työmarkkinat

Yritys- ja asiantuntijapalvelut -vastuualueen vetäjä

pasi.vuorio@palta.fi