23.10.2023 -

Palta: Ulosmarssit vakuutus- ja ICT-aloilla kohtuuttomia

, ,

Ammattiliitto Pro ilmoitti tänään poliittisesta mielenilmauksesta vakuutus- sekä ICT-aloilla. Poliittinen mielenilmaus toteutetaan Pron mukaan tunnin mittaisena ulosmarssina perjantaina 27.10. klo 15:00–16:00.

Palvelualojen työnantajat Palta pitää kohtuuttomana, että poliittisista työtaistelutoimista kärsivät täysin sivulliset: yritykset, niiden työntekijät ja asiakkaat.

– Poliittiset mielenilmaisut ovat laillisia, mutta niiden vaikutukset saattavat pahimmillaan olla moninkertaisia, Paltan työmarkkinajohtaja Minna Ääri sanoo.

– Työtaisteluun osallistuminen tai sen ulkopuolelle jääminen on jokaisen työntekijän omassa päätösvallassa silloinkin, kun hän on työntekijäyhdistyksen jäsen, Ääri muistuttaa.

Työtaisteluiden seuraamukset eivät Äärin mukaan ole tällä hetkellä riittävällä tasolla niitä järjestäville ammattiliitoille tai työtaisteluihin osallistuville.

– Tällaiset työtaistelut tuovat konkreettisesti esiin, kuinka tärkeää hallitusohjelmaan kirjattu työrauhalainsäädännön uudistaminen on, Ääri korostaa.

Lisätiedot:

Johtaja, työmarkkinat, Minna Ääri, 040 559 0833, minna.aari@palta.fi
Palvelualojen työnantajat Palta ry

Minna Ääri

Johtaja, Työmarkkinat

Yksikön johtaja

minna.aari@palta.fi